Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου αναβαθμίστηκε και πληροί σύγχρονες προδιαγραφές αγώνων μπάσκετ



Ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας – Ρωσίας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, ήταν μια επιτυχημένη οργάνωση από πλευράς ΔΟΑΠΠΕΧ, που αποτέλεσε το τελικό τεστ εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 B' Κατηγορίας που αναλαμβάνει να φιλοξενήσει η πόλη της Χαλκίδας, τον Ιούλιο του 2016.
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγιναν εργασίες για λειτουργική αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», προκειμένου να πληροί της σύγχρονες προδιαγραφές που επιτάσσει η FIBA, στη διεξαγωγή αγώνων Ευρωπαϊκού βεληνεκούς. 
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, δεύτερος ηλεκτρονικός πίνακας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναγράφει τον αριθμό των παικτών, από το Μηδέν έως το Ενενήντα Εννέα, όπως ισχύει στο σύγχρονο μπάσκετ.
Ταυτόχρονα, εκτός από τις βασικές ενδείξεις χρόνου, σκορ, περιόδου και φάουλ παικτών, πλέον αναγράφονται και οι πόντοι των παικτών σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Επίσης, προστέθηκαν προβολείς στον αγωνιστικό χώρο, που διασφάλισαν περί τα 2.000 Lumen, ώστε να πετύχουμε την ποιοτικότερη τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού.
Επιπλέον, να σημειωθεί ότι και αυτό το παιχνίδι, όπως και το προηγούμενο, Ελλάδα – Ελβετία, διεξήχθη με ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, όπως προτάσσει ο κανονισμός της FIBA.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», μετά τις εργασίες και παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε ο ΔΟΑΠΠΕΧ, είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 B' Κατηγορίας, τον Ιούλιο.                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου