Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Απάντηση για την αποχή Θωμά από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ      
                                                   17/12/2015
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαπλαστική ισχύς της ιστορίας, είναι δεδομένη, τουλάχιστον αυτό διδασκόμαστε ανέκαθεν. Η επιδιωκόμενη λήθη δεν μπορεί να σκεπάζει τις πολιτικές αστοχίες, ούτε κυρίως, λαϊκίστικες αντιπολιτευτικές επιλογές .
Διαφαίνεται πλέον βαθιά η ανάγκη ξεκαθαρίσματος των πραγμάτων, δεδομένου πως η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία και όχι ως πρακτική δημιουργίας ευρύτερων συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ένας αυτοδιοικητικός να χρησιμοποιεί αφοριστικά το ρόλο του  και να γίνεται τιμητής των πάντων, χωρίς να αποδέχεται ο ίδιος την κριτική ή τον έλεγχο των πεπραγμένων του.
H ώρα της κρίσης όμως έφθασε και "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", σύμφωνα με τον ποιητή, εξηγώντας έτσι τον δρόμο της μόνιμης φυγής τον οποίο έχει επιλέξει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας .
Εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο, αποφεύγει την οδυνηρή πραγματικότητα, επιλέγοντας  την ασφαλή και εύκολη αντιπολιτευτική ρητορεία. Αποφεύγει την συζήτηση για όλα τα ουσιαστικά προβλήματα που δημιούργησε στο Δήμο μας η δική του αλόγιστη διαχείριση των πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων, αποχωρώντας μονίμως από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τελευταία δε προαναγγέλλοντας πανηγυρικά την απουσία του.
Δυστυχώς, αντί η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεισφέρει με την παρουσία της στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, έχει επιλέξει εκ των προτέρων την οπτική γωνία με τη οποία προσεγγίζει την πραγματικότητα. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την δική της προσέγγιση, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , διαφέρουν σε σχέση με το παρελθόν , όσο η μέρα με την νύκτα. Στο σύνολο των θεμάτων υπάρχουν εισηγήσεις, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που είχαν επείγοντα χαρακτήρα και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Σε όλα τα θέματα αναπτύσσεται πλατύς και πολλές φορές εξουθενωτικός διάλογος. Ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης , παίρνει τον λόγο δύο και τρεις και περισσότερες φορές τον λόγο και για όσο χρόνο εκτιμά ο ίδιος , κατά παρέκκλιση του κανονισμού και με την ανοχή του προεδρείου.
Ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται , τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην διάρκεια της δικής του Δημαρχιακής θητείας. Να του θυμίσουμε λοιπόν πως η ύπαρξη εισηγήσεων αποτελούσε πολυτέλεια . Να του θυμίσουμε πως για να πάρει κάποιος το λόγο έπρεπε να γίνει σεισμός και αν αυτό γινόταν δυνατό τότε αποκτούσαν ρόλο οι περιφερόμενοι εγκάθετοι δήθεν αγανακτισμένοι που παρενέβαιναν από τον εξώστη απειλώντας και λυντσάροντας όσους τολμούσαν να πάρουν το λόγο και να πουν την άποψη τους για οποιοδήποτε θέμα.
Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πλέον χαρακτηριστικά Δημοκρατικού Διαλόγου, που όμως δεν μπορεί να αντέξει και τεχνηέντως προσπαθεί να υποβαθμίσει με πρακτικές και μεθοδεύσεις που χαρακτηρίζουν έως σήμερα την δική του αυτοδιοικητική παρουσία.
Εμείς γνωρίζουμε , γιατί κάτι τέτοιο το επιδιώκουμε , πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε νέες πρακτικές που θα καθιστούν τον Δημότη συμμέτοχο και κοινωνό όλων των αποφάσεων και των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο . Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι προσβάσιμες σε πραγματικό χρόνο σε κάθε Δημότη όσο μακριά και αν βρίσκεται και θα του παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλει τις δικές παρατηρήσεις , την κριτική και τις προτάσεις του.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ουσιαστικός ο ρόλος μιας  Δομικής αντιπολίτευσης και όχι μιας αντιπολίτευσης κραυγών , καταστροφολογίας και λογικής σόουμαν.
Τέλος, για το θέμα της προαναγγελθείσας απουσίας. Καμία έκπληξη. Για το ίδιο θέμα απουσιάζει μονίμως , σε όλη την θητεία του στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τον απολογισμό του 2011, έπρεπε να τον είχε ψηφίσει από τον Μάιο του 2012, δεν τον ψήφισε όταν έπρεπε δεν τον ψηφίζει ούτε τώρα.  Αν είχε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και είχε κάνει έστω και έναν Απολογισμό & Ισολογισμό, θα γνώριζε, ότι αυτά τα θέματα  ορίζονται ως μοναδικά στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Είναι πλέον αυταπόδεικτο πως οι λόγοι για την προαναγγελθείσα απουσία είναι προσχηματικοί και εντελώς υποκριτικοί και επιδιώκουν να κρατήσουν το Δήμο στη μόνιμη οικονομική ομηρία που τον έχει οδηγήσει η αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική του κ. Θωμά.
Είτε το θέλετε είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε επαναφέροντας τις λειτουργίες του Δήμου εντός της νομιμότητας, όσο και αν προσπαθείτε να το αποτρέψετε.
Η τακτική της φυγής και της απουσίας που έχετε επιλέξει για να αποφύγετε την οδυνηρή για σας πραγματικότητα, σας οδηγεί απευθείας στην απομόνωση και το περιθώριο. Σε αυτό το δρόμο δεν θα σας ακολουθήσουμε. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε και θα τα κάνουμε, προκειμένου να βρει ο Δήμος μας το δρόμο του προς όφελος των Δημοτών και της περιοχής μας.
                                               

                                                                                Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου