Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Προκλητική η εργοδοσία της Ευβοϊκής Ζύμης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προκλητική η εργοδοσία της Ευβοϊκής Ζύμης που ξεκίνησε απολύσεις προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της. Στις 31 Ιούλη απέλυσε δύο εργαζόμενες και από ότι φαίνεται σκοπεύει να συνεχίσει. Διώχνονται οι παλαιότεροι που παίρνουν μερικά ψίχουλα παραπάνω, με ταβάνι τα 1000€ μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς!!! Απολύθηκαν αυτές που έχουν κληθεί περισσότερες φορές από τους νεότερους να βάλουν πλάτη για να μείνει ανοιχτό το μαγαζί, για να έχουν δουλειά.
Δεν είναι οι πρώτη φορά που η εταιρεία, που σημειωτέο έχει λάβει και επιδοτήσεις, παίρνει αντεργατικά μέτρα. Σήμερα χρωστάει δεδουλευμένα. Τα προηγούμενα χρόνια έκανε μειώσεις μισθών προκειμένου να μειώσει το κόστος και «έφαγε» το διάλλειμα των εργαζομένων. Το χιλιοειπωμένο επιχείρημα ήταν ότι έτσι θα σωθεί η επιχείρηση και μαζί οι θέσεις εργασίας. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι όσα και να παραχωρήσουν οι εργαζόμενοι, τα αφεντικά όταν έρθει η ώρα θα σκεφθούν τα δικά τους συμφέροντα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς που οι συνάδελφοι έχουν προφέρει και ανεχτεί τα πάντα στέλνονται στην ανεργία.
Τέτοιες μεθοδεύσεις πηγαίνουν φυσικά μαζί και με τον αυταρχισμό. Η εταιρεία προσπαθεί να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη συνδικαλιστική δράση. Έχει επιχειρήσει να  απολύσει συνδικαλιστές, σπέρνει κλίμα τρομοκρατίας, κάνει μηνύσεις στα σωματεία.
Φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση ο συγκεκριμένος χώρος. Η στάση της εργοδοσίας είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το σκοπό της παραγωγής στο σύστημα που ζούμε, που είναι το κυνήγι του μέγιστου κέρδους για τους ιδιοκτήτες των εργοστασίων με ανταγωνισμό για το ποιος από αυτούς θα πάρει πιο μεγάλο μερίδιο από τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες. Από την άλλη απαιτούνται θυσίες στα δικαιώματα και τις ζωές μας.
Σύμμαχος στην αντεργατική επίθεση είναι οι κυβερνητικές πολιτικές πρώην και νυν που έχουν δώσει στην εργοδοσία όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο (όπως οι μισθοί των 586€) για να προστατεύει και αυξάνει την κερδοφορία της, ενώ έπεται και η «πρώτη φορά αριστερή» συνέχεια. Παράλληλα συνεχίζουν να εξασφαλίζονται παχυλές ενισχύσεις.
Καλούμε τους συναδέλφους στην Ευβοϊκή Ζύμη συσπειρωμένοι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ να αλλάξουμε την κατάσταση. Το έχουμε ξανακάνει. Τον πλούτο των παράγουμε εμείς και χωρίς τη δουλειά μας τα μηχανήματα είναι παλιοσίδερα, γι’ αυτό και έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας και σε αυτή την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο που δέχεται επίθεση. Με όλη την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των αναγκών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου