Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε ο Γιάννης Πιλάτης

               
Προκαταρκτική εξέταση ζήτησε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικός Σύμβουλος , Κύμης – Αλιβερίου, Γιάννης Πιλάτης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν  ευθύνες για τον τρόπο οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, επειδή από τον πίνακα οφειλών σε δημόσιους φορείς φαίνεται ότι, στο Δήμο δεν απέδιδαν  ορισμένες  κρατήσεις προς τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης έως το  2010  και μέχρι το 2014, με αποτέλεσμα να έχουν καταστεί  ληξιπρόθεσμες έως την  1-4-2015. Δηλαδή   δεν απέδιδαν εισφορές των εργαζομένων  προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία,  π.χ.  ΙΚΑ – ΕΤΑΜ , ΟΓΑ , ΝΠΙΔ, του Δημοσίου ,ΤΥΔΚΥ,  κλπ.
Ακόμη δεν απέδιδαν προς ΔΟΥ τον φόρο,  ως όφειλαν,  μετά την πάροδο ενός μηνός από την ημέρα που εξοφλείται το χρηματικό ένταλμα για το  φόρο που εισέπρατταν από προμήθειες καυσίμων και άλλων αγαθών , με αποτέλεσμα συνεχή πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν ανεβάσει το ποσό στο ύψος των 849.366,00 € . Αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν φέρει τον δήμο σε δεινή οικονομική κατάσταση .
Σύμφωνα με την κατάσταση  μη αποδοθεισών κρατήσεων από 1-1-2013 έως 31-12-2013 προκύπτει ότι υπάρχουν μη αποδοθείσες κρατήσεις προς ΔΟΥ , ασφαλιστικά ταμεία, κλπ ποσού ύψους 230.907,27 €  . Ο κρατήσεις αυτές , εφόσον δεν είχαν αποδοθεί το έτος 2013 έπρεπε να μεταφερθούν μέσω χρηματικού υπολοίπου στην νέα χρήση οικονομικού έτους 2014 , προκειμένου να αποδοθούν στα αντίστοιχα ταμεία. Το μεταφερόμενο χρηματικό υπόλοιπο αφορούσε μόνο έκτακτα έσοδα για την κάλυψη έργων ή πιστώσεις προοριζόμενες για δημόσιες επενδύσεις .
Για το έτος 2014 οι  μη αποδοθείσες κρατήσεις ανέρχονται στο ποσό των 274.482,00 € που δεν έχουν αποδοθεί στα ταμεία , όπως έπρεπε να γίνει σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται από τις κείμενες διατάξεις .
Αλήθεια τι θα πούνε οι  δημότες μαθαίνοντας αυτά  ;

Γιατί αυτή η κακοδιαχείριση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου