Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Συνάντηση της Προέδρου της ΕΕΕ της UNESCO με τον πρώην Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη

Δείπνο εργασίας παρέθεσε στην πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. της Unesco, κ. Μαρία - Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, ο πρώην δήμαρχος Καρύστου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νίκος Μανώλης.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν επί τάπητος δύο σημαντικά θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της Καρυστίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Unesco. Πιο συγκεκριμένα:
1) Ο κ. Μανώλης έθεσε το ζήτημα της σειριακής εγγραφής της σφυριχτής γλώσσας στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η διάσωση της και να αποτελέσει πόλο έλξης για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του δήμου Καρύστου. Εδώ και 3 χρόνια, άλλωστε, και κατόπιν της προ διετίας συνάντησης του κ. Μανώλη με την κα. Τζιτζικώστα το σημαντικό αυτό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Απομένει να ολοκληρωθεί και να εμπλουτιστεί με επιπλέον στοιχεία ο φάκελος υποψηφιότητας από το υπουργείο Πολιτισμού και έπειτα να σταλθεί στην διεθνή επιτροπή της Unesco στο Παρίσι. Το σημαντικό αυτό ζήτημα πάντως βρίσκεται σε καλό δρόμο και παρακολουθείται στενά από συνεργάτες του κ. Μανώλη και της κας Τζιτζικώστα.
2) Τέθηκε το ενδεχόμενο να εγγραφούν στον κατάλογο της Unesco σημαντικά μνημεία της περιοχής όπως είναι τα Δρακόσπιτα και ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας. Ο κ. Μανώλης ενημέρωσε την πρόεδρο της Ε.Ε.Ε Unesco ότι για την αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων, την ενοποίηση τους και την ανάδειξη των μονοπατιών έχει κατατεθεί μελέτη, επί δημαρχίας του, στο υπουργείο Πολιτισμού. Από την συζήτηση κατέστη εμφανές ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να τελεσφορήσουν οι σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες που θα αποτελέσουν προστιθέμενη αξία για τον τόπο.  

Με αίσθημα ευθύνης,

Καρυστία μπροστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου