Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ο Δήμος Σκύρου για την πυρκαγιά στο νησί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης
Αντιμέτωπο με τον πύρινο εφιάλτη είναι το νησί μας τα τελευταία εικοσιτετράωρα , μετά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς στις 18 Ιουλίου 2015 και ώρα 2:00μμ, όπου μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας η πτώση της έντασης των ανέμων έδωσε την ευκαιρία στις πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς και να ανακόψουν την καταστροφική της πορεία .Ευτυχώς, αυτήν τη στιγμή η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, καθώς στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού μας. Κατέφτασαν στο νησί εγκαίρως επιπλέον  υδροφόρα οχήματα και πυροσβέστες ώστε να σβήσει αμέσως η φωτιά και να μην επεκταθεί στις γύρω περιοχές ,με τις ανάλογες καταστροφικές συνέπειες. Επιπλέον σε συνεργασία του Δημάρχου κ.Χατζηγιαννάκη Ε.Μιλτιάδη με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, πού ξέσπασε η φωτιά, κατέφθασαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα  τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων αποχώρησαν από το νησί και το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέστειλε ελικόπτερο, το οποίο έμεινε έως το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιώντας πάνω από πενήντα ρίψεις. Παράλληλα ο Δήμος Σκύρου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, διέθεσε όλα τα μηχανήματα έργου και όλα τα οχήματα,  καθώς επίσης μίσθωσε μηχανήματα ιδιωτών για την διάνοιξη δρόμων αντιπυρικής προστασίας και την διαρκή τροφοδοσία των πυροσβεστικών οχημάτων με νερό.
Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της φωτιάς έσπευσαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Σκύρου κ.Τραχανάς Ματζουράνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μανωλάκης Νίκος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμαρχου κ.Αρβανίτης Γιώργος. Ταυτόχρονα όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Σκύρου βρίσκονταν επί ποδός όλες τις ημέρες  για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές πυροσβέστες, των οποίων  η συμβολή ήταν εξαιρετικά  σημαντική. Ο Δήμος Σκύρου προσέφερε δωρεάν σίτιση σε όλους και υπεύθυνοι   για τον σκοπό αυτό ήταν η Αντιδήμαρχος κα.Κουτσούπη Αναστασία και ο κ.Ελευθεριάδης Ιωάννης.
Ο Δήμαρχος Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην δύσκολη αυτή κατάσταση, τους πυροσβέστες,  τους εθελοντές αλλά και τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Σκύρου, καθώς το έργο τους ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο γιατί πέραν του δύσβατου σημείου που έκαιγε η φωτιά, έπνεαν και ισχυροί άνεμοι. Επίσης βεβαιώνει όλους τους Σκυριανούς πολίτες πως έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του Δάσους, καθώς όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και πως θα υπάρξει άμεση αποκατάσταση στις πληγείσες περιοχές.


Εκ του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου