Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Νέοι Ορίζοντες: Μέσα στην λαίλαπα της οικονομικής κρίσης ο Δήμος ξοδεύει 25.000 για το Κλειστό της Κύμης!!!

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»                                                 Κύμη 20 Ιουλίου 2015  
      
Μέσα σε αυτή την λαίλαπα της   οικονομικής κρίσης, ο Δήμος αποφάσισε να διαθέσει από τα ταμεία του 25.000 € (από τα 40.000€  που όλα κι όλα έχει για έργα στην περιοχή της Κύμης και των χωριών της), για να αντικατασταθεί το παρκέ στο κλειστό γήπεδο της Κύμης!!!

Αγαπητοί συνδημότες, σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, η Κύμη με τα γύρω χωριά της, περνάει και αυτή πολύ δύσκολες μέρες.
Σε σχέση με τα του Δήμου μας, επιγραμματικά η κατάσταση που επικρατεί, μπορούμε να πούμε ότι είναι πάνω κάτω η εξής: 
Οι δρόμοι είναι στη πλειοψηφία τους παρατημένοι. Η πλατεία της Κύμης μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Ο καθαρισμός των παραλιών. των πλατειών, των κοινόχρηστων χώρων, των νεκροταφείων,  είναι τουλάχιστον ελλιπής. Η ανακύκλωση έχει σταματήσει. Οι  καμένες λάμπες με δυσκολία αντικαθίστανται. Τα κανάλια της τηλεόρασης λειτουργούν όπως πριν 15 χρόνια. Στον τομέα της υδροδότησης, οι φετινές μεγάλες βροχοπτώσεις έχουν ευτυχώς βοηθήσει σε ένα βαθμό μέχρι τώρα την κατάσταση. Το καλοκαίρι όμως είναι μπροστά μας ακόμη. Στον πολιτιστικό τομέα τίποτα δεν κινείται. Καμιά εκδήλωση δεν έχει προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι. Τα  ΚΑΠΗ ή κλείνουν ή υπολειτουργούν. Οι παιδικοί σταθμοί με πολύ μεγάλη δυσκολία  προμηθεύονται τρόφιμα και τα υπόλοιπα απαραίτητα για τις ανάγκες των μικρών παιδιών. Το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» με το ζόρι λειτουργεί.
Για το καμένο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης, ακόμη δεν έχουν φροντίσει  να συνταχθούν  οι απαιτούμενες μελέτες προκειμένου  να διεκδικηθούν τα χρήματα και να δρομολογηθεί η αποκατάστασή του.
Το σπίτι του Παπανικολάου που παραδόθηκε ανακαινισμένο και στην εντέλεια, είναι κλειδαμπαρωμένο, εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.
Καμία εκδήλωση δεν έχει προγραμματιστεί. Τα πανελλήνια συνέδρια που γίνονταν  και είχαν καθιερωθεί, φαίνεται πλέον να καταργούνται.
Τα μεγάλα έργα, ( Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έργο πλατείας, Βιολογικός Παραλίας κτλ), είναι σταματημένα και οι χρηματοδοτήσεις τους απ ότι πληροφορούμαστε κινδυνεύουν  να χαθούν. Οι ενέργειες για την αξιοποίηση του Λιμανιού και την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Κύμη- Χαλκίδα είναι μηδενικές.
Το Δημαρχείο της Κύμης δεν λειτουργεί όπως πρέπει προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Δήμαρχος δεν υπάρχει για την Κύμη.  Πολλές από τις εργασίες που γίνονταν σε αυτό, μεταφέρθηκαν πλέον στο Αλιβέρι. Η οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, η νοικοκυροσύνη του, ο ορθός τρόπος λειτουργίας του, η επαφή του με τον κόσμο, είναι ελλιπείς και ανεπαρκείς. Και το χειρότερο είναι ότι κάθε μέρα που περνάει  τα πράγματα δυστυχώς χειροτερεύουν.
Και ενώ υπάρχουν όλα αυτά τα προβλήματα, η σημερινή Δημοτική Αρχή  αποφάσισε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 15-7-2015  να διαθέσει ο Δήμος 25.000 € για να αντικατασταθεί το παρκέ στο κλειστό γήπεδο Κύμης για τις ανάγκες του Γυμναστικού!!! Χρήματα που θα τα πάρουν από τις  40.000€ που υπάρχουν όλα κι όλα στο Δήμο, για έργα και παρεμβάσεις στην Κύμη και στα γύρω  χωριά της. 
Σημειωτέον ότι το παρκέ όπως είναι σήμερα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των αθλούμενων νέων και των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της περιοχής μας.
Αντιδράσαμε στο ΔΣ λέγοντας, εκτός των άλλων, ότι αν χρειάζεται αντικατάσταση του παρκέ για τις ανάγκες του Γυμναστικού, το κόστος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου η διοίκηση αυτής της ομάδος και όχι να αναλάβει μόνο το υπόλοιπο μισό  που απαιτείται, όπως αυτή δήλωσε. Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε.

Μετά από όλα αυτά κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε μέσω αυτής της ανακοίνωσης. Το ίδιο θα πράξουμε και για οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προβούμε στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου