Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

O κ. Θωμάς απαντά στον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ                                                                          8 ΦΕΒ 2015
ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

«Ψεύδεστε  ασύστολα   κ. Θεοδώρου προσβάλλοντας  και ολόκληρο  το  Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας στην δημοσιότητα κατανομές χρηματοδοτήσεων  για τις οποίες ουδέποτε ενημερώθηκε το Δ.Σ!» 
«Δυστυχώς η  παιδεία, ο σεβασμός, το ήθος και η αξιοπρέπεια δεν αγοράζονται.  Κληρονομούνται, διδάσκονται και καλλιεργούνται…»
-----------------------------------------------------------------------------------
Απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση-  λιβελογράφημα που αφορά στο πρόσωπό μου και στην οποία εμπεριέχονται απαράδεκτοι και μειωτικοί χαρακτηρισμοί με εμφανή την παντελή έλλειψη παιδείας,  σεβασμού και ηθικής δεοντολογίας, από ένα ¨νέο¨ πρόσωπο στα τοπικά δρώμενα, που δυστυχώς με τις καθημερινές ενέργειες και κινήσεις του, δείχνει ότι έχει ενστερνιστεί πλήρως και κουβαλάει ακέραιες τις συμπεριφορές που διδάχτηκε από το στενό του περιβάλλον, παραθέτω ένα μικρό απολογισμό των όσων έγιναν επί της Δημαρχιακής μου θητείας και αφορούν στον Αθλητισμό της περιοχή μας. 
Ο απολογισμός αυτός αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον μου ως Δήμαρχος σε σχέση με τον αθλητισμό στην περιοχή μας δεν είναι όψιμο αλλά διαχρονικό και το κυριότερο αποτελεσματικό.
Κάτι που με κάνει να νιώθω ικανοποιημένος από την πολύχρονη προσφορά μου προς αυτόν και να αισθάνομαι ότι έχω κάνει το χρέος μου απέναντι στη νεολαία και στους γονείς των παιδιών του τόπου μας.
Ο υπεύθυνος των αθλητικών του Δήμου, εμφάνισε στην χθεσινή του ανακοίνωση, ένα πίνακα κατανομής  επιχορηγήσεων  στα αθλητικά σωματεία, για τον οποίο  ποτέ δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και που φυσικά δεν έχει ψηφιστεί ποτέ από αυτό.
Για άλλη μια φορά δεν απάντησε στο γιατί δεν παραχωρεί ώρες για προπόνηση στα τμήματα των υποδομών του ΑΟ Κύμης, και μάλιστα όταν υπάρχουν κενές ώρες, στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης. Να θυμίσουμε βέβαια την  κατάπτυστη δημόσια δήλωσή του ¨να πάνε να προπονηθούν στα τσιμέντα¨.
Το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας χρειάζεται υπεύθυνους δημόσιους άνδρες που σκέφτονται και ενεργούν για το καλό του τόπου.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ανακατασκευάστηκε το κλειστό Γυμναστήριο Κύμης. Αντικαταστάθηκε η στέγη με νέα θερμομονωτική, αντικαταστάθηκαν όλα τα κουφώματα με καινούργια θερμομονωτικά, αντικαταστάθηκε όλο το παρκέ με καινούργιο, επισκευάστηκαν και μονώθηκαν τα αποδυτήρια, φτιάχτηκε νέα είσοδος στο γήπεδο, τοποθετήθηκε σύστημα ψύξης – θέρμανσης, έγιναν ελαιοχρωματισμοί, μπήκαν προστατευτικά μέσα για την ασφάλεια των αγωνιζομένων, αναβαθμίστηκε σημαντικά ο περιβάλλοντας χώρος. Δεκάδες πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τουρνουά μπάσκετ έγιναν όλα αυτά τα χρόνια.  Το κυριότερο όμως ήταν ότι η νεολαία της περιοχής αλλά και η μεγαλύτεροι, βρήκαν αθλητική στέγη.
Ανακατασκευάστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης. Τοποθετήθηκε πλαστικός χλοοτάπητας, φτιάχτηκαν σύγχρονα αποδυτήρια και   WC, ηλεκτροφωτίστηκε, βελτιώθηκε ο περιβάλλοντας χώρος του. Τα μεγάλα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπιζε λόγω κατολισθήσεων αντιμετωπίζονταν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο.
Εξασφαλίστηκαν οι πόροι και ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Αλιβέρι. Ένα έργο που βρισκόταν στο τέλμα και για πολλούς είχε χαθεί, βαίνει πλέον προς την ολοκλήρωσή του.
Κατασκευάστηκαν εξ αρχής, 9 νέα γήπεδα 5χ5 σε όλο το Δήμο.   Βίταλο, Μετόχι, Ποταμία, Ταξιάρχες, Κάδι, Μαντράκι, Αγ. Βλάσης, Οξύλιθος (και κατασκευή κερκίδων- αποδυτηρίων), Ανδρονιάνοι,  ενώ ολοκληρώθηκε και η κατασκευή του γηπέδου Μονοδρίου.
Τοποθετήθηκαν κερκίδες σε πολλά γήπεδα του Δήμου. Μετόχι, Οξύλιθος ,Κύμη,  Δύστος, Οχτωνιά, Μονόδρι, κτλ.
Δόθηκε αγώνας για την εξασφάλιση θαλάσσιου χώρου για τις ανάγκες του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου
Βελτιώθηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου
Πραγματοποιείτο συνεχής συντήρηση όλων των αθλητικών χώρων, στο μέτρο του δυνατού.
Καθιερώθηκε η  ΄΄Ανάβαση  Κύμης΄΄ η οποία επί 12 συνεχή χρόνια πραγματοποιείτο με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Καθιερώθηκε  το DRIFT SHOW,  πραγματοποιήθηκε  η επιτυχημένη διοργάνωση του  Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer, όπως επίσης και οι αγώνες του   Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Evia Rally.
Στηρίχθηκαν με κάθε τρόπο τα Αθλητικά δρώμενα του Δήμου. Ενισχύονταν κάθε χρόνο οικονομικά όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι, διατίθεντο τα λεωφορεία του Δήμου για την εξυπηρέτηση των σωματείων, οι πόρτες μας ήταν πάντα ανοιχτές και γι αυτούς.
Στηρίχθηκε ο μαζικός αθλητισμός με κάθε δυνατό τρόπο.
Όσον αφορά τα «υπέροχα» σχόλια σας για τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης, κάθε Κουμιώτης γνωρίζει την «τεράστια προσφορά» σας σε αυτόν.
Κλείνοντας να  θυμίσω στον άνευ προηγουμένου ασεβή ¨νέο¨ και ¨όψιμο πολιτικό¨,  ότι η παιδεία, ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια, η πραγματική εκτίμηση και το ήθος δεν αγοράζονται όσα χρήματα και αν έχει διαθέσιμα κάποιος. Κληρονομούνται, διδάσκονται, καλλιεργούνται και καταχτιόνται. Ας τα έχει υπόψη του όλα αυτά… Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν… 

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Πρώην Δήμαρχος Δήμου Κύμης- Αλιβερίου   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου