Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Από την Ομιλία του Βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου στις Προγραμματικές Δηλώσεις

Μέσα στις συμπληγάδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα δε χωράνε φιλολαϊκή πολιτική, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, ισοτιμία στις διεθνείς σχέσεις, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων.
Σχολιάζοντας τα περί «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» της συγκυβέρνησης, υπογράμμισε ότι κορμός της είναι οι επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ τα όποια ανοίγματα γίνουν προς τη Ρωσία και την Κίνα δεν αλλάζουν το γεγονός ότι στην καρδιά της εσωτερικής και της εξωτερικής κυβερνητικής πολιτικής είναι τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων, η γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου τους με βαριές συνέπειες και νέες περιπέτειες για το λαό.
Ο Γιώργος Μαρίνος επισήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα ο ισχυρισμός της συγκυβέρνησης ότι θα αλλάξει το τοπίο μέσα στις λυκοσυμμαχίες. Όπως είπε, αυτό αποδείχτηκε πρόσφατα με τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εξωτερικών στην έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για την Ουκρανία. «Η συγκυβέρνηση παρουσιάζει την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας, αλλά απάνεμα λιμάνια δεν υπάρχουν μέσα στην τρικυμία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών που σημαδεύουν την κατάσταση σε όλη την περιοχή, στην Αν. Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Κασπία, στην Ουκρανία, στον Περσικό Κόλπο, στα Βαλκάνια και διαμορφώνουν το έδαφος για γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους» ανέφερε.
Στην ομιλία του έθεσε το θέμα των ευρωατλαντικών στρατιωτικών βάσεων για το οποίο η συγκυβέρνηση σιώπησε στις προγραμματικές δηλώσεις και έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για τη βάση της Σούδας, το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης και τις άλλες βάσεις, καθώς και για τα ελληνικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται σε ευρωατλαντικές αποστολές.
Καταλήγοντας επισήμανε ότι «το ΚΚΕ απαιτεί να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το εξωτερικό. Συνεχίζει την πάλη για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες με το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, με αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλες χώρες και λαούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου