Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΣΑΚΟΥΤΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΪΝΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ ΕΔΩ

"Αγαπητέ φίλε Κώστα  Χαινά
Πριν από λίγο καιρό, όσο  υπερασπιζόσουνα τις πολιτικές της ΔΗΜΑΡ, διάβαζα με πολύ προσοχή τα σχόλια και τις σκέψεις σου και προσπαθούσα να μπω βαθύτερα στους συλλογισμούς σου. Σήμερα πλέον δεν μπορώ να τις κατανοήσω. Το πολιτικό διακύβευμα πράγματι είναι το ζητούμενο, δηλαδή οι πολιτικές που θα πρέπει να ακολουθηθούν  από την νέα κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή και βέβαια θα είναι αυτή που θα  επιλέξει ο κυρίαρχος λαός.
Ο κυρίαρχος λαός, γνωρίζουμε όλοι, δεν έχει πολλές επιλογές. Γνωρίζει στο πετσί του,  ότι οι «φίλοι μας» οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ, είχαν και άλλες επιλογές το 2010 από το να μας δέσουν χειροπόδαρα, ως επικυρίαρχοι για να ληστέψουν το εθνικό  πλούτο και τους κόπους μας, το ίδιο γνώριζαν και οι βουλευτές που υπέγραψαν. Γι αυτό  φρόντισαν πρώτα να πάρουν τις υπογραφές, ως γνήσιοι τοκογλύφοι.
 «Λιώστε τους τεμπέληδες Έλληνες» έλεγαν σε όλα τα φόρα. Μην εκθειάζεις λοιπόν τους «εταίρους» μας, ότι δήθεν μας δανείζουν με μικρά επιτόκια για να μας βοηθήσουν, ενισχύοντας την υπακοή και τον ραγιαδισμό. Γράφεις ότι μας δάνεισαν 250 δις ευρώ με χαμηλό επιτόκιο, ξεχνάς όμως ότι δεν παύει να είναι δανεισμός  και μάλιστα γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε, όπως ομολογείται και από τους ίδιους τους δανειστές. Αυτό φαίνεται από τον πολλαπλασιασμό του χρέους μας μέσα σε 4 χρόνια. Άραγε γιατί χρειάστηκε να δανειστούμε τόσα τεράστια ποσά και πού τα πήγαν οι κυβερνώντες, ενώ ταυτόχρονα μείωσαν στο 50% τις συντάξεις, τους μισθούς, φορολόγησαν τα πάντα, οδήγησαν τον κόσμο σε ανεργία και ανέχεια, οδηγώντας ταυτόχρονα τον κόσμο σε στάση πληρωμών προς τις τράπεζες, τους δανειστές τους. Γιατί αυτό και αν είναι στάση πληρωμών που μας ανάγκασαν να κάνουμε, με κίνδυνο να χάσουμε τα σπίτια μας.
   Αν όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα,  άδειασαν το ταμείο του κράτους  είναι υπόλογοι απέναντι στον λαό και στην λαϊκή δικαιοσύνη. Αυτό λέει ο κόσμος.
Αυτοί λοιπόν και όσοι τους βοήθησαν, σίγουρα δε πρέπει να είναι μία από τις επιλογές κατά την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, που με περίσσια θα ήθελες να αποτρέψεις.! 
Ούτε βέβαια είναι επιλογή «πολιτικών σχημάτων»  και προσώπων που προβάλλονται και εν πολλής αναρριχήθηκαν μέσα από τα ΜΜΕ, χωρίς να έχουν ή να καλύπτουν ένα ιδεολογικό κενό. Σχήματα που εμφανίζονται από το πουθενά για να κλείσουν ή να μειώσουν το ρεύμα που ωθεί τον λαό σε αλλαγές.  Αυτό το έχει βιώσει στο πετσί του ο λαός και το λέει καθημερινά.
Το «ΠΟΤΑΜΙ» επίσης,  αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί,  δεν είναι  μία από τις επιλογές  του λαού. Εκτός αν αποδεχτούμε την ρήση του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη:  «Σαλπάρω ήρεμος για τον άλλο κόσμο. Αυτό που αφήνω πίσω μου, σίγουρα δεν είναι πια η Ελλάδα μου. Αυτός είναι άλλος τόπος με ανθρώπους άλλης φυλής που δεν με αφορούν. Τι θέλω εγώ ανάμεσά τους;»
Κώστας Μπατσακούτσας. Υπεύθυνος σύνταξης  της εφημερίδας Π.Ο.Λ.Ι.Τ.Η.Σ

(Δεν ανήκω σε κόμμα, ούτε είμαι υποψήφιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου