Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΜΟΝΟ Η ΝΤΟΥΡΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Ο τρόπος με τον οποίο η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας χειρίστηκε τα κρίσιμα για την περιοχή μας περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα ξανάρχεται στο προσκήνιο με αφορμή την υπερσυγκέντρωση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  στην ευβοϊκή ακτή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχαήλ μας κοινοποιεί μία χαρακτηριστική απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος,
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ∆ΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕ∆ΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ
3ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 6
 Στη Λαµία σήµερα 3 Ιουλίου 2014, ηµέρα Πέµπτη και ώρα  09:45 π.µ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος  και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ( Πλατ. Ελευθερίας 3,  1ος όροφος )συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος  και Ανάπτυξης που συγκροτήθηκε µε την 3/2013 (αρ. πρ. 1/ 06-01-2013)  απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  µετά από την αριθµ. Πρωτ: 74358/289/27-06-2014 πρόσκληση του  προέδρου αυτής, που επιδόθηκε νόµιµα σε όλα τα µέλη της, σύµφωνα  µε τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 για να αποφασίσει επί των κάτωθι  θεµάτων της ηµερήσιας διάταξης:
……………………..

ΘΕΜΑ 11ο: Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης λαµβάνοντας υπ΄  όψη την εισήγηση του Προϊσταµένου της ∆/νσης Περιβάλλοντος και  Χωρικού Σχεδιασµού κου. Αντώνη Τερζή, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τµήµα του παρόντος πρακτικού, µετά από διαλογική  συζήτηση αποφασίζει
 κατά πλειοψηφία
µε 5 ψήφους υπέρ και 1 κατά (της κας Ντούρου ) την έγκριση της  Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ ) για την µετεγκατάσταση  πλωτής µονάδας πάχυνσης εκτροφής Θαλασσίων Μεσογειακών  Ιχθύων, δυναµικότητας 300 τον/έτος, σε θαλάσσια έκταση 20  στρεµµάτων από τη θέση «Κακιά Σκάλα» Αλιβερίου του ∆ήµου Κύµης –  Αλιβερίου Νοµού Ευβοίας στη θέση «Μπογαζάκι» Αλιβερίου του ∆ήµου  Κύµης – Αλιβερίου Νοµού Ευβοίας, µε αύξηση δυναµικότητας από 300  τον/έτος σε 375 τον/έτος της εταιρείας «SEA FARM IONIAN A.E.», σύµφωνα µε την εισήγησης της υπηρεσίας.
Μειοψήφησε η κα Ντούρου η οποία τόνισε ότι καταψήφισε το  χωροταξικό για τις ιχθυοκαλλιέργειες στο Περιφερειακό Συµβούλιο .
Η απόφαση αυτή έλαβε αριθµό 96»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου