Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΑΥΛΩΝΑΡΙ: ΣΤΙΓΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ

Τρίτη 17/6/2014

Ιούλης 2013, ένα ζεστό κυριακάτικο πρωινό, ο περιβαλλοντικός μας σύλλογος ΡΕΟΥΣΑ, ενεργεί την πρώτη του δράση. Με συμμετοχή του Δ.Σ., μελών και συμπολιτών μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποφασίζει να καθαρίσει την κοίτη του ποταμού Κάναλη σε όλη την απόσταση ανάμεσα στις δύο γέφυρες, επίσης να καθαρίσει τον παραποτάμιο δρόμο, να βάψει την κάτω γέφυρα και να εξωραΐσει τον χώρο.

Η ζέστη μεγάλη, η θέληση μεγαλύτερη, οικονομικοί πόροι ανύπαρκτοι, προσφέρθηκε οικονομικά ένα φορτηγό και ένας φορτωτής συμπολίτη μας. Τρεις τεράστιες καρότσες φορτηγού με ότι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας, από οικιακά σκουπίδια, μπάζα, κατεστραμμένα έπιπλα και οικιακές συσκευές, μέχρι και ζώα σε αποσύνθεση ήταν η συλλογή μας. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό, εκεί που μέχρι εκείνη τη μέρα δεν θα περνούσες ή θα έκλεινες τα μάτια και τη μύτη, δημιουργήθηκε ένας θαυμάσιος δρόμος περιπάτου, δίπλα σε μια πεντακάθαρη κοίτη, Το κυριότερο όμως είναι ότι, επιβεβαιώθηκε η  πεποίθηση ότι μέσα από την κοινή δράση, τη συμμετοχή και τη συλλογικότητα μπορούμε πράγματι να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
Γιατί περιβάλλον είναι ΖΩΗ.
Μάης 2014, στην κοίτη εμφανίζονται νάιλον σακούλες, μπουκάλια πλαστικά με αποκορύφωση δύο τεράστια δέματα, τόσο μεγάλα σε όγκο, που σίγουρα δεν χωράνε στην καρότσα ενός μικρού φορτηγού. Στο θέμα των μικρών σκουπιδιών ενδεχόμενα, μια πολύ μικρή μειοψηφία των συμπολιτών μας, από αμέλεια ή από συνήθεια δεν συνειδητοποιεί το αποτέλεσμα της ενέργειας, όταν αφήνει τα μικροσκουπίδια που συσσωρεύονται με το χρόνο, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται το περιβάλλον και οι συλλογικές ενέργειες.

Όσον αφορά τα δύο τεράστια δέματα που βρίσκονται στην κοίτη, επειδή στη μικρή μας κοινωνία όλοι γνωριζόμαστε, είναι γνωστό, ποιος είναι ο συμπολίτης μας, που έκανε συνειδητά την συγκεκριμένη ενέργεια. Επειδή η ενέργεια του ενός δεν μπορεί να επιβαρύνει την ΖΩΗ (περιβάλλον), ούτε να ακυρώνει ενέργειες των πολλών, παρακαλείται να φροντίσει άμεσα για την μεταφορά των σκουπιδιών. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν οι υπηρεσίες του Δήμου για τον καθαρισμό, ο οποίος και θα χρεώσει με το ανάλογο κόστος το ακίνητο του συμπολίτη μας.        
            Ποιότητα στο Περιβάλλον – Ποιότητα στη ζωή μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου