Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ο ΘΩΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ

Δήμος Κύμης – Αλιβερίου                                        16-6-2014

Κύριε Μπουραντά : Μετά τα όσα προκλητικά και πάλι δηλώσατε στις 13/06/2014 σε τηλεοπτικό σταθμό της Λαμίας, σας τονίζουμε: Οι εκλογές τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Αποδείξτε όσα λέτε ή σταματήστε άμεσα τις αερολογίες, ειδάλλως θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Οφείλετε να ενημερωθείτε για το τι ισχύει στο Δήμο και να υλοποιήσετε τα ελάχιστα  στα οποία αναφερθήκατε προεκλογικά.
Βρισκόμαστε σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για την κοινωνία, όπου δυστυχώς τα φαινόμενα παραπληροφόρησης και λαϊκισμού ανθούν. Γίνεται όμως ολοφάνερο ότι ο κ. Μπουραντάς, (την έπαρση και την αλαζονεία του οποίου αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας), έχει χάσει κάθε μέτρο, με απώτερο στόχο την μικροπολιτική εκμετάλλευση κάθε θέματος. 
Θεωρούμε σκόπιμο, μετά και τα όσα συνέχισε να  εκστομίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό κανάλι  να απαντήσουμε, όχι ως απολογία στα όσα ανέξοδα αναφέρει, αλλά για να του πούμε ότι :
Κύριε Μπουραντά:
1.    Βάλτε μια τελεία στην ανέξοδη καραμέλα περί οικονομικών ατασθαλιών. Και η πιο γλυκιά καραμέλα κάποτε τελειώνει. Κατά την διάρκεια των εκλογών, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας σας ,  αποφασίσαμε να παρακάμψουμε   κάθε ποινική δίωξη εναντίον σας Και το κάνουμε από λόγους αρχής και πολιτικού πολιτισμού.    Οι εκλογές όμως  τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανοχή μας. Στο εξής οφείλεται να μιλάτε εμπεριστατωμένα και όχι με, εάν … άμα.. και εφόσον. Διαφορετικά η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αξιολογήσει την εμμονή σας στη συκοφαντία. 
2. Παρότι δεν είστε δημότης Κύμης – Αλιβερίου οφείλετε  πλέον να ενημερωθείτε  για τα τοπικά δρώμενα. Η άγνοιά σας  φαίνεται και από τις αναφορές σας  για τον Αθλητικό Όμιλο Κύμης. Μια ομάδα στην διοίκηση της οποίας δεν συμμετέχω και  την οποία ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου την αντιμετώπισε ισότιμα με όλες τις ομάδες του Δήμου μας. Ουδέποτε του δόθηκε πρόσθετη χορηγία . Πέρα από ανακριβείς  οι αναφορές που γίνονται  εκ μέρους σας είναι  υβριστικές και συκοφαντικές,   αποσκοπώντας στην μείωση αλλά και την προσβολή της προσωπικότητάς μου. Κάτι που δεν προτίθεμαι να δεχτώ και θα το διαπιστώσετε, επίσης, στο άμεσο μέλλον ,εφόσον δεν αλλάξετε αυτή σας την συκοφαντική τακτική.
3. Η μη συμμετοχή σας όλα αυτά τα χρόνια στους αγώνες υπεράσπισης των συμφερόντων του Δήμου δικαιολογεί πλήρως την  άγνοια σας. Να σας γνωρίσουμε όμως ότι  για το λιμάνι της Κύμης από τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό έχει χαρακτηριστεί :  διεθνούς ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας.  Από την μέχρι σήμερα πορεία σας, έχει αποδειχθεί ότι επανειλημμένα  δεν υλοποιείται  τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων.  Ευελπιστούμε ότι με την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, δεν θα παρακάμψετε και τις αποφάσεις των Υπουργείων και πληθώρας άλλων φορέων για το θέμα αυτό. Υπάρχουν σχετικοί φάκελοι στην ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ που υποδεικνύουν τον ρόλο του λιμανιού.
Καλό θα ήταν έστω και τώρα να ενημερωθείτε και εσείς, όπως ενημερωμένη και αποφασισμένη πλήρως είναι και η τοπική κοινωνία.  Μείνετε λοιπόν στα όσα προεκλογικά λέγατε για το ρόλο του λιμανιού και αφήστε τους πρόσφατους προσωπικούς σας επανασχεδιασμούς,  για τον τρόπο λειτουργίας του στο μέλλον.  
Δεν πήρατε λευκή επιταγή στις πρόσφατες εκλογές  κύριε Μπουραντά!  
Όποιος  δεν θέλει να ζυμώσει για να παραχθεί ψωμί, ασχολείται με μικροπολιτικές ζυμώσεις για την παραγωγή αναθυμιάσεων και προκαλεί θορύβους για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Εκτός εάν, δεν θέλουμε να το πιστεύουμε, τα κάνει όλα αυτά για να καλύψει την ανεπάρκειά και την αδυναμία του στο άμεσο μέλλον.
 Όμως το αύριο, όλων όσων ζούμε σε αυτό τον τόπο,  το δικό μας και των παιδιών μας   είναι θέμα σημαντικό. Δείξτε λοιπόν σήμερα κύριε Μπουραντά την πρέπουσα σοβαρότητα και τον πρέποντα σεβασμό, ώστε αύριο να μπορούμε να ζούμε όλοι εδώ στον τόπο μας με εργασία και προκοπή.
Και παρά την μέχρι σήμερα συμπεριφορά σας, δηλώνουμε και πάλι ότι θα είμαστε δίπλα σας με σταθερή διάθεση συνεργασίας για το καλό του τόπου μας. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε και αυτό πρέπει άμεσα να το κατανοήσετε.
                                                               Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου

                                                                         Δημήτρης Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου