Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ


Οι περιοδείες των παρατάξεων του κου Θωμά και του κου Μπουραντά καλά κρατούν. Οι χειραψίες συνεχίζονται, τα ρουσφέτια και οι υποσχέσεις κορυφώνονται. Ο εκλογικός αγώνας προς άγρα ψήφων καλά κρατεί…
•             Οι πολίτες όμως ζητούν λύσεις στα προβλήματα τους …
•             Οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Θυμούνται καλά τα πεπραγμένα τετραετιών…
•             Οι πολίτες  απεγνωσμένα διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια που καίγονται εδώ και χρόνια στον σκουπιδότοπο Αλιβερίου…
Εδώ και χρόνια τα σκουπίδια καίγονται στη χωματερή Αλιβερίου αλλά ποιος νοιάστηκε παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών Ο σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ), καίει αδιάλειπτα ένα μήνα τώρα, εκλύοντας διοξίνες.  Η πυροσβεστική, προσπάθησε να θέσει τέλος στην πυρκαγιά, αλλά απέτυχε, αφού ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να σκεπαστεί με χώμα και μπάζα.  Όμως, η πλαγιά του σκουπιδότοπου είναι σαθρή, από τη χρόνια εναπόθεση σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο φορτηγά, τα οποία κινδυνεύουν να ανατραπούν. Γιατί τόσα χρόνια δεν ανακατασκευάσατε τη χωματερή με πρανή και δρόμο,  κ. Δήμαρχε? Κλείσατε τις χωματερές των γύρω χωριών με αποτέλεσμα όλα τα σκουπίδια να εναποτίθενται και να επιβαρύνουν το, περιβαλλοντικά πολύπαθο Αλιβέρι. Καμία,  μα απολύτως καμία πρωτοβουλία δεν πήρατε, για την επίλυση ενός τόσο  σοβαρού προβλήματος.
Αλλά, γνωρίζουμε, εσείς ασχολείστε με άλλου επιπέδου έργα. Τοποθετείτε αγάλματα  ανάμεσα στα κράσπεδα (Αλιβέρι), κόβετε κυπαρίσσια για να αναπλάσετε πλατείες (Κουτουμουλά), επενδύετε με πλάκες τις, ήδη, στρωμένες πλατείες (Κύμη). Έργα εντυπωσιασμού, έργα βιτρίνας. Για το βασικό πρόβλημα των σκουπιδιών, τι κάνατε;Ανακύκλωση για τους τύπους, μπλε κάδοι, με απ’ όλα, σε ελάχιστα σημεία, ενώ στα χωριά, ακόμα και η έννοια είναι ανύπαρκτη. Και τα πρόστιμα ¨πέφτουν βροχή¨ από την Ε.Ε. , για τη διατήρηση της ανεξέλεγκτης χωματερής.
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΗ.
Υποψήφια Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου