Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ,ΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ακρίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον υποψήφιο Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά αναγνωρίζοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε, ως Νομάρχης και αντιπεριφερειάρχης, για την λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους οικισμούς της Κοινότητας του Μετοχίου.
Σε μια εντυπωσιακή σε συμμετοχή συγκέντρωση , οι κάτοικοι του Μετοχίου, συζήτησαν με τον κ. Μπουραντά για τα προβλήματα τους που απορρέουν από την απομακρυσμένη θέση που βρίσκονται και από τα έντονα φυσικά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν τους χειμερινούς μήνες.
  Τον κ. Μπουραντά καλωσόρισε ο υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος κ. Μαδαρός, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές παρεμβάσεις του για την επίλυση των προβλημάτων του Μετοχίου με κορυφαίο αυτό της οδοποιίας που έβγαλε το χωριό από την απομόνωση, ενώ έκανε έκκληση στους αντιπάλους για πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που δεν θα βάλει σε δοκιμασία την κοινωνική ειρήνη.
     Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Μπουραντάς, θυμήθηκε την πρώτη του επίσκεψη στο χωριό , στην οποία είχε δεσμευθεί πως δεν θα ξαναρχόταν αν δεν γινόταν ο δρόμος, επισημαίνοντας πως σήμερα είρθε χρησιμοποιώντας αυτό το δρόμο που έδωσε την δυνατότητα επικοινωνίας με τα αστικά κέντρα του Νομού και τις αγορές για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής που φημίζονται για την ποιότητα τους.
   Ο υποψήφιος Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα , στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Μετοχίου, στις φυσικές ομορφιές του, στα δάση και τις παραλίες του, στα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ,τονίζοντας πως θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, για την στήριξη και την προβολή τους προκειμένου να παραμείνουν οι κάτοικοι στο τόπο τους, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης. Ιδιαίτερα για το τελευταίο, είπε πως θα ληφθεί πρόβλεψη για να μην αποκλείεται η περιοχή τους χειμερινούς μήνες, να μπορούν να μετακινούνται στα σχολεία τους οι μαθητές και να επιδιωχθεί η μόνιμη και όχι περιοδική παρουσία αγροτικού ιατρού.
Δήλωσε, πως σε συνεργασία με την περιφέρεια θα επιδιωχθεί η ολοκλήρωση των έργων οδοποιίας, η σύνδεση των οικισμών με την παραλία και η σύνδεση με την Ερέτρια.
Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων και την δυνατότητα που θα αποκτήσουν για την αντιμετώπιση Προβλημάτων της καθημερινότητας. 
Ακολούθησε διάλογος με τους Δημότες οι οποίοι μίλησαν για τα προβλήματα τους και την αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την επίλυση τους.
Τοποθετήσεις έκαναν και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή, ‘όπως ο κ. Τσαλμάς εκλεγμένος με τον συνδυασμό του κ. Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στις αντιδημοκρατικές μεθόδους του απερχόμενου Δημάρχου, ο κ. Αμπελιώτης  που τόνισε πως η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι Όραμα,προϊόν της ενότητας της κοινωνίας και εργαλείο για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Τοποθετήσεις στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της περιοχής , αλλά και στην θετική εμπειρία της συνεργασίας τους με τον κ Μπουραντά έκαναν και η κ Χονδρονικόλα, ο κ.Κούκης και ο κ. Κώτσαρης.
Την συγκέντρωση έκλεισαν οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι καθόρισαν τις προτεραιότητες του χωριού τους και δεσμεύθηκαν πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να φανούν χρήσιμοι στο τόπο και τους συγχωριανούς τους.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου