Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς προσπάθειας απαξίωσης στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χαρακτηριστικά η κατάσταση που επικρατεί στη χωματερή του Αλιβερίου είχε σαν αποτέλεσμα πριν λίγο καιρό να καίει για δύο ολόκληρες μέρες φωτιά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ρύπανση της, είδη επιβαρυμένης ατμόσφαιρας του περιβάλλοντος της πόλης. Επίσης η εικόνα από τη χωματερή της Κύμης είναι δραματική. Χαρακτηριστικά φαίνεται από τις φωτογραφίες ότι η χωματερή είναι γεμάτη μέχρι έξω με σκουπίδια με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα, να αδειάζουν έξω στην απέναντι πλαγιά!! Αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για το περιβάλλον και την υγεία του λαού.

  Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου που έχουν προσληφθεί, με οχτάμηνη σύμβαση, από το Γενάρη μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει δεκάρα. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι όλοι τους έχουν προσληφθεί ως μακροχρόνια άνεργοι όλοι καταλαβαίνουν την κατάσταση που βρίσκονται αυτοί και οι οικογένειές τους. Επίσης είναι γεγονός ότι το πρωί που πηγαίνουν για βάρδια δεν γνωρίζουν αν θα έχουν πετρέλαιο τα απορριμματοφόρα για να ξεκινήσουν για τη δουλειά τους. Ακόμη και η πολυδιαφημιζόμενη ανακύκλωση του Δήμου πνέει τα λοίσθια.

  Η άποψή μας σαν Λαϊκή Συσπείρωση είναι ότι η όλη διαδικασία της απαξίωσης δεν είναι τυχαία από τη Δημοτική Αρχή. Η διαδικασία της απαξίωσης στην αρχή με σκοπό ύστερα την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης έχει γίνει κανόνας. Αν σε αυτό συνυπολογιστεί ότι τέτοιες επενδύσεις χρηματοδοτούνται αδρά από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), τότε με ασφάλεια μπορεί να εξαχθεί το εξής συμπέρασμα. Το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές, θα έχουμε εξελίξεις. Η επίσημη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης για παράδοση σε μονοπωλιακούς ομίλους της διαχείρισης των απορριμμάτων όπως αποδεικνύεται έχει την αγαστή βοήθεια της κατά τα άλλα “ανεξάρτητης” δημοτικής αρχής.

 Σε αυτή την γραμμή (σκουπίδια-κέρδη-ιδιώτες) συμφωνούν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, γι αυτό και οι υποψήφιοί τους στον δήμο μας την ουσία του θέματος “απορρίμματα” την ακουμπάνε από την ίδια σκοπιά. Οι κ. Μπουραντάς και Θωμάς,το έχει αποδείξει η προηγούμενη θητεία τους, για χρόνια τώρα. Η κ. Μαρίνου του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί στην γραμμή που κινήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στα όργανα της τοπικής διοίκησης χέρι-χέρι με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Την ώρα που ο ιδιώτης θα κάνει μπίζνες με τα σκουπίδια, ο λαός θα πληρώνει ακόμα περισσότερα για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται χωρίς καμιά επιβάρυνση από το κράτος, αφού η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρώτα και κύρια ζήτημα δημόσιας υγείας. Ακόμη και αυτές οι μόνιμες θέσεις εργασίας που έχουν απομείνει στο Δήμο θα μπουν σε αμφισβήτηση. Εξάλλου οι διαθεσιμότητες στους δημόσιους υπαλλήλους προχωράνε κανονικά. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι με τους χειρότερους όρους.
Καλούμε το λαό της περιοχής να απορρίψει κατηγορηματικά την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και της δημοτικής αρχής, της παραχώρησης στο μεγάλο κεφάλαιο της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να τους χαλάσουμε τα καταστροφικά σχέδια. Πρέπει να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα που θα υπερασπίζεται το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων, να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση. Ρύπανση που προκαλεί η πολιτική που παραδίδει τα πάντα, βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Ένα κίνημα που θα επιβάλει τον αποκλεισμό της ιδιωτικοποίησης. Την απόλυτη διασφάλιση όλων των εργαζόμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, την προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή. Την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και όχι την απλή επιχωμάτωσή τους. Δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των υποδομών με γνωστά από πριν κριτήρια, που θα παίρνουν υπόψη την ισόρροπη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.  Για να συμβεί αυτό, το ίδιο το κίνημα θα πρέπει να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό, τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο κέντρο της προσοχής του την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Όρος για τη δημιουργία αυτού του κινήματος είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ με κάθε ευκαιρία. Επομένως ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου