Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΙΝΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ- ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

H Δέσποινα Μαρίνου γεννήθηκε στο Αλιβέρι το 1952.
Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ , με ειδίκευση στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και στην αποκατάσταση πέτρινων κτιρίων , νεοκλασσικών, και μνημείων . Στα πλαίσια αυτά και για την περιοχή της εκπόνησε τις μελέτες "Καταγραφή και Αξιολόγηση των μνημείων της 7ης περιφέρειας του Νομού Ευβοίας" και¨Κοντοσταυλέικα¨ για λογαριασμό των τέως Δήμο Αλιβερίου και Κοινότητας Δύστου .Μελέτησε και πήρε έγκριση από την 23η εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων , για την ανακατασκευή της στέγης της Παναγίτσας στο Αλιβέρι. Συνέβαλλε στην κήρυξη από την εφορεία νεωτέρων Μνημείων του Λιμενοβραχίονα Καράβου σε Νεώτερο μνημείο της ιστορίας μας. Μελέτησε την αποκατάσταση του ναού του Αγίου Νικολάου Κορακιών , στον Αγιο Λουκά.
Γαλουχημένη με τις αξίες της Αριστεράς και της Κινηματικής Δράσης διετέλεσε ενεργό στέλεχος του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και στην συνέχεια των κινημάτων περιβαλλοντικής προστασίας και προστασίας της ανθρώπινης ζωής Εναντιώθηκε στην χωροθέτηση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ το 1980 ,στο Μηλάκι. Πρωτοστάτησε να μπεί η λίμνη του Δύστου στη συνθήκη RAMSAR. Αγωνίστηκε , μαζί με τους συμπολίτες της,ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - αγώνας που συνεχίζεται- και ενάντια στην κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας παραγωγής ενέργειας στο Μηλάκι, που στέφθηκε με επιτυχία. Αγωνίστηκε για την αλλαγή θέσης του εργοστάσιου Φ.Α., όταν αποκαλύφτηκε ότι στη θέση αυτή βρέθηκαν ευρήματα από τους νεολιθικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους.
Eίναι μέλος του δραστήριου συλλόγου Παρέμβαση και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Π.Ο.Λ.Ι.Τ.Η.Σ. στη Περιοχή Αλιβερίου.
Σήμερα, αναλαμβάνοντας την αυτοδιοικητική εκπροσώπηση του πολιτικού χώρου της Αριστεράς που υπηρετεί δηλώνει: "Ο συνδυασμός μας ,"ΑΝΑΤΡΟΠΗ-Νέα αρχή" ,εμφορείται από νέες ιδέες για την Δημοτική Αρχή . Φιλοδοξούμε , με την στήριξη των πολιτών του Δήμου μας ,να ανατρέψουμε τις "Ναπολεόντιες" και αυταρχικές συμπεριφορές , που επιδεικνύει η σημερινή Δημοτική Αρχή . Ο Δήμαρχος, δεν εκλέγεται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών [ ο κύριος Μπουραντάς, υπέγραψε στηνΑΓΕΤ - κόντρα στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που εξυπηρετούσε - την άδεια καύσης του RDF], αλλά για να προστατεύει την υγεία των πολιτών από κάθε είδους ρύπανση.
Η Δημοτική Αρχή, πρέπει να στέκεται αλληλέγγυα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, να κάνει τα πάντα, για την ανακούφισή τους .
Αναλαμβάνουμε δέσμευση , με τους πολίτες αντάμα, να αλλάξουμε ριζικά, το ύφος το ήθος και το περιεχόμενο της εξουσίας .
Ολοι μαζί, μπορούμε, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, για μας και τα παιδιά μας !
Ολοι μαζί, να κάνουμε μια νέα αρχή !
Δέσποινα Μαρίνου Υποψήφια Δήμαρχος 
για το Δήμο Κύμης- Αλιβερίου με τον συνδυασμό 
"ΑΝΑΤΡΟΠΉ-Νέα αρχή"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου