Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΝΟΝΑ"

Η ΝΟΝΑ


Η ΝΟΝΑ: Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη , Διάρκεια: 105'
Παραγωγή: Ελληνική  Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου
Το Σάββατο 26 Απριλίου
στο
Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου ώρα 7.30μμ
σε μια εκδήλωση που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή-Νέα Αρχή» στον
Δήμο Αλιβερίου-
Κύμης.
ΣΤΗΝ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ Ο Σ.ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Το νέο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» είναι ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Άγκελα Μέρκελ. Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία.

·         Η καινούργια ταινία του Στέλιου Κούλογλου, με τίτλο «Η Νονά» και θέμα τον βίο και την πολιτεία της Άγκελα Μέρκελ αναδεικνύει ένα πλούσιο υλικό: εικόνες από τη ζωή στην Ανατολική Γερμανία, γερμανικό σινεμά του 1980, διαγγέλματα της Μέρκελ, συνεντεύξεις της Ναόμι Κλάιν, του Ούλριχ Μπεκ κ.ά., σκηνές από μια θεατρική παράσταση στην Αθήνα με θέμα τις αυτοκτονίες, σκηνές της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του 2014, στιγμιότυπα της γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.
·         Μερικά χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, μια άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Ο δάσκαλός της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η «Μερκιαβέλι» ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που τη γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους νονάς της Μαφίας. H Γερμανίδα καγκελάριος κλήθηκε το 2008 να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Στον πειραματικό σωλήνα, οι χώρες του Νότου. «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Ναόμι Κλάιν, «θα ήταν για την Ελλάδα». Πώς η Μέρκελ κατάφερε να επιβάλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;
·         Για την Άνγκελα Μέρκελ, η πολιτική και η άσκηση της εξουσίας δεν έχει ηθικούς φραγμούς, ασκείται δηλαδή με τον τρόπο που την περιέγραφε ο Μακιαβέλι, στον Ηγεμόνα ή ακόμα και με τις μεθόδους της Μαφίας: η εξουσία είναι το παν, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και οι μάζες – ιδιαίτερα οι συμπατριώτες της - πρέπει να μένουν απληροφόρητες. Το 2008, χρονιά της διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι γερμανικές τράπεζες είναι σοβαρά εκτεθειμένες, αλλά για τη Γερμανίδα Καγκελάριο υπάρχει ένας από μηχανής θεός: η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Η Μέρκελ θα πειραματιστεί μαζί τους ασκώντας πολιτικές οι οποίες όχι μόνο θα φτωχοποιήσουν τεράστια κομμάτια του πληθυσμού, αλλά θα καταλήξουν ν’ απειλούν το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
                       
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
              ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ

       ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου