Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ


      22-4-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Η μαζική παρουσία, χθές το απόγευμα, στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο Αλιβέρι, των νέων της ευρύτερης περιοχής και η ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, σηματοδότησε ελπιδοφόρα το μέλλον του τόπου μας και των ανθρώπων του.
    Οι νέες και οι νέοι, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους, δήλωσαν την απόφαση τους να πάρουν τις τύχες τους στα δικά τους χέρια, συμμετέχοντας ενεργά στα τοπικά δρώμενα, με θέσεις, απόψεις και προτάσεις, που μπορούν να δώσουν διέξοδο στις ανησυχίες τους, στην καθημερινότητα τους και στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και την τοπική οικονομία.
     Στον διάλογο που αναπτύχθηκε, με τους νεαρούς υποψήφιους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου, Θανάση Μπουραντά, αναφέρθηκαν στο δραματικό περιορισμό των θέσεων εργασίας, στην εντεινόμενη ανεργία, στην ανυπαρξία επενδύσεων, που υποχρεώνουν τους νέους να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την πατρίδα τους. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η γήρανση του πληθυσμού, η πτώση του βιοτικού επιπέδου, η φτώχεια και ο μαρασμός της περιοχής.
   Υπογράμμισαν ακόμα, την έλλειψη υποδομών στον πολιτισμό, στην διασκέδαση και τον αθλητισμό.

    Από την πλευρά της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, τόνισε πως λύσεις στα προβλήματα της νεολαίας δεν μπορούν να υπάρξουν αν οι ίδιοι οι νέοι δεν συμμετάσχουν ενεργά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από θεσμούς που θα διαμορφωθούν στο Δήμο που όλοι οραματιζόμαστε.
     Κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στην ολοκλήρωση των ΣΧΟΑΠ της περιοχής, μέσω των οποίων θα καθορισθούν οι αναπτυξιακές αιχμές, που θα δώσουν νέα ώθηση στην τοπική οικονομία και ευκαιρίες επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στους παραγωγικούς τομείς με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού το οποίο στην περιοχή μας είναι ιδιαίτερα καταρτισμένο.
      Ανέφερε την αναγκαιότητα δημιουργίας στον Δήμο ενός γραφείου ενημέρωσης και αξιοποίησης των επενδυτικών προγραμμάτων για την νεανική επιχειρηματικότητα, που θα συμβουλεύει και θα βοηθά τους νέους να εκμεταλλεύονται τις  ευκαιρίες, δημιουργώντας έτσι νέες θέσεις εργασίας.
     Οι Νέοι κλείνοντας την συνάντηση έδωσαν ραντεβού για απόψε Τρίτη 22 Απρίλη, στην γιορτή που διοργανώνουν στο Κάραβο, με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, δίνοντας έτσι το σύνθημα για την μεγάλη νίκη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, στις εκλογές του Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου