Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ

Είπαμε να αποφύγουμε τον πολιτικό σχολιασμό, μέρες που είναι, αλλά καμιά φορά η σιωπή είναι το ίδιο με την απάθεια μπροστά στο «απονενοημένο διάβημα» του επίδοξου αυτόχειρα.
Παραιτήσεις διαβάζουμε σε διάφορα Blogs  τις τελευταίες ώρες από τη διαδικασία της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Μετά τον Αργύρη και ο Βασίλης Κούκης. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει ως προς τα γεγονότα αυτά. Γνωρίζουμε όμως με βάση την πολιτική μας  ανάλυση ότι ο ούριος άνεμος δεν φύσηξε.
Χρειαζόταν πολύ μυαλό  να καταλάβει κανείς ότι σε μία διαδικασία αυτού του τύπου δεν μπαίνει κάθε ένας που έχει το ψώνιο να μπει;. Δεν μπαίνει  εγνωσμένης γραφικότητας υποψήφιος στον οποίο πολύ εύκολα ποντάρουν όσοι θέλουν να διακωμωδήσουν τη διαδικασία και να  την τορπιλίσουν. Και την οργάνωση έχουν γιαυτό και την τεχνογνωσία. Ήδη το σκηνικό ξεκίνησε με την σύνταξη και τη δημοσίευση της σχετικής αίτησης, αύριο θα επιχειρηθεί ίσως η αποκορύφωση. Σβήστε τον για να προλάβετε τα χειρότερα.
Σε όλη αυτή την ιστορία είναι άδικο να μην εκτιμούμε τη διάθεση και τη φιλοδοξία του Βασίλη, του Γιάννη, της Μαρίας όπως και του Βασίλη που αποσύρθηκε να αναλάβουν ηγετικές ευθύνες για τον τόπο. Την εκτιμούμε γιατί δεν έχουν περγαμηνές και αναγνωρισιμότητα από το παρελθόν και παρόν του τόπου μας και γιαυτό έχουν ενδεχομένως την δύναμη να υπηρετήσουν νέους πολιτικούς δρόμους. Αρκεί να το θέλουν και να το τολμήσουν. Όσο για τις «φίρμες» που καραδοκούν καλά είναι να καθίσουν στα αυγά τους.

Σε κάθε περίπτωση εμείς ως πολίτες μας ενδιαφέρει να σχηματοποιούνται οι παρατάξεις έτσι ώστε να τους επιβάλλουμε να απαντήσουν στα πολιτικά ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και όχι στις «προκαταβολές της διανομής μίας έτσι και αλλιώς  δυσεύρετης εξουσίας». Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να διαλέξουμε ονόματα ή φυσιογνωμίες είτε είναι ο Βασίλης Μούντριχας, είτε ο Πιλάτης είτε η Αποστόλου είτε ο Θωμάς. Εμείς περιμένουμε να δούμε πολιτικό λόγο, δημοκρατικές εγγυήσεις και δυνατότητα χρηστής διοίκησης.  Το ίδιο και ότι άλλο καλό περιμένουμε να δούμε  από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (ίσως με περισσότερη αγωνία και ενδιαφέρον) όπου ακούγονται ενδιαφέροντα ονόματα και κυρίως τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην οποία θα βρει καταφύγιο η με τοπικές αναφορές αντισυστημική ψήφος και πιθανόν να καταγραφεί ως έκπληξη.  Όσο για την άκρα δεξιά… και εκεί κάτι παίζεται… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου