Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΛΑ Η ΟΜΑΔΑ!!!


Χθές επτά ολόκληρους μήνες πριν από τις εκλογές ο εν ενεργεία Δήμαρχος βιάστηκε να ενδυθεί το κουστούμι του εν δυνάμει απερχόμενου. Διότι όταν μπαίνεις στον προεκλογικό αγώνα είναι σαν μία  κυριακάτικη περιπέτεια, κάτι σαν κυνήγι αγριόχοιρου. Μπορεί να πετύχεις τους στόχους σου, μπορεί να πάνε όλα τα σκάγια χαμένα, μπορεί όμως  να φας και κανένα σκάγι. Γιατί που ξέρεις; είτε κάποια αδέσποτη, είτε το ύπουλο σκάγι μίας άλλης παρέας κυνηγών να σου αλλάξει την μοίρα.
Ο καθένας όμως όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Το πολιτικό ένθετο της Αθλητικής εφημερίδας του Δημάρχου έχει πηγαίο τίτλο «Μήνυμα Νίκης». Εφόσον είναι έτσι και η νίκη είναι δεδομένη ας στρωθεί από αύριο η δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Δήμου και των χωριών μας, πράγμα που δεν έκανε  τρία χρόνια τώρα. Οι δημότες αυτό θέλουν. Δημοτική Αρχή να λύνει προβλήματα σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, να ακούει και να σέβεται την γνώμη του δημότη, κυρίως όταν είναι αντίθετη, να δίνει λογαριασμό για το τι κάνει, πως το κάνει και πόσο κοστίζει, να κάνει δηλαδή όλα εκείνα για τα οποία είχε αλλεργία έως τώρα. Να διαχειρίζεται με γνώση και σύνεση το δημοτικό χρήμα και να  κατακτά το κύρος και την πειθώ μέσα από το έργο και την σοβαρότητά της και όχι μέσα από την σπάταλη επικοινωνιακής  της  γκλαμουριά. Αφού η νίκη είναι δεδομένη γιατί να πάνε χαμένοι επτά μήνες σε έναν ανούσιο και παράλογο προεκλογικό αγώνα με τον εαυτό της. Γιαυτό από αύριο περιμένουμε σοβαρότητα, δουλειά, λογοδοσία, διαφάνεια.

Τώρα αυτά που ακούγονται για αγωνίες και έλλειψη αυτοπεποίθησης  τα λένε, ως συνήθως οι εχθροί. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Η αγωνία να δοθεί το μήνυμα της Νίκης ή η αγωνία για τον άγνωστο Χ; Γιατί,  ενώ ήδη ο απερχόμενος Δήμαρχος φαντασιώνεται επτά μήνες πριν από τις εκλογές την Νίκη του στα αποδυτήρια , τα μάτια όλων, η αγωνία για το άγνωστο,  το στήσιμο του παιχνιδιού αποκτά πλέον ενδιαφέρον  προς την πλευρά εκείνη που ο κατά φαντασία νικητής φαντάζεται ως παταγωδώς ηττημένη. Με άλλα λόγια, η μπάλα τώρα είναι σε άλλα πόδια και κυρίως όταν έρθει η στιγμή θα μπει και στο γήπεδο και στο τέρμα. Αρκεί να παίξει καλά η ομάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου