Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΟΙΚΙΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ;

Η προσωρινή παραλαβή του έργου της επισκευής της Οικίας Παπανικολάου είναι επίσης ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οικία Παπανικολάου ακούμε, δίκες και συμβιβασμοί, αλλά το έργο δεν λέει να τελειώσει. Προβληματική αγορά και ως διαδικασία και ως κόστος. Θα ήταν καλό να δημοσιευθεί εάν υπάρχει και η έκθεση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών  για να ξέρουμε πόσο εκτιμήθηκε. Γιατί εάν αυτή δεν υπάρχει το τίμημα φαίνεται υπερβολικά υψηλό. Σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες το καλύτερο είναι η απαλλοτρίωση. Και αντιδικίες να υπήρχαν θα είχαν  τελειώσει νωρίτερο από τα χρόνια που διήρκησε η τμηματική αγορά.
Μέχρι τώρα για τις εργασίες και την αγορά η χρηματοδότηση από τον ΘΗΣΕΑ είναι 450.000 Ευρώ. Σε αυτά να προστεθούν και άλλα 170.000 ευρώ που είναι  η νέα εργολαβία η οποία χρηματοδοτείται από την ΔΕΗ. Δηλαδή η αγορά και η επισκευή, συντήρηση, αναστήλωση ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε υπερβαίνει τα 600.000 Ευρώ και δεν είναι σίγουρο ότι το κτίριο θα παραδοθεί έτοιμο προς χρήση.
Ένα έργο με εξασφαλισμένη και πλούσια χρηματοδότηση και για έναν τόσο σημαντικό και ιερό σκοπό θα είχε σχεδιαστεί με ολοκληρωμένη εξαρχής μελέτη, από το καλύτερο μελετητικό γραφείο, ως οικοδομικό έργο θα είχε εγκαίρως όλες τις οικοδομικές άδειες, θα είχε δημοπρατηθεί ενιαία και με καλή έκπτωση, θα είχε κατασκευαστεί με την ενδελεχή και συνεχή επίβλεψη, θα είχε παραδοθεί, θα είχε εξοπλιστεί και θα λειτουργούσε ήδη. Σχεδόν πέρασαν οκτώ χρόνια από την αφετηρία αυτής της υπόθεσης και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει.  Και τα 600.000 ευρώ είναι πάρα πολλά και πλουσιοπάροχα για να γίνουν όλα καλά, έντεχνα και τάχιστα και πάλι να περισσέψουν.
Αλλά για το θέμα αυτό μπορούμε να μιλάμε ώρες ολόκληρες…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου