Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Κάτοικος του Αγίου Βλάση μας έστειλε αυτές τις φωτογραφίες και μας ζήτησε να  ενώσουμε την φωνή μας ή καλύτερα να δώσουμε την φωνή μας  σε όλους εκείνους που βλέπουν γύρω τα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε βάρος του φυσικού τοπίου αλλά δεν βρίσκουν πουθενά σε κανέναν δημοτικό ή κρατικό φορέα υποστήριξη. Αντίθετα μία γενικευμένη ομερτά, ένοχη σιωπή. Δεν υπάρχουν υπηρεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας σε αυτό τον έρμο τόπο; Τι κάνουν;
Βλέπετε ότι γίνονται παράνομες λατομικές εργασίες και αφαιρούνται αδρανή υλικά τα οποία ασφαλώς μεταφέρονται κάπου αλλού. Το εάν πηγαίνουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό έργο  δεν έχει μεγάλη σημασία μπροστά στην τεράστια οικολογική καταστροφή. Το  ότι κάπου πηγαίνουν έχει όμως τεράστια οικονομική σημασία. Σημαίνει ότι κάποιοι κερδίζουν και κερδοσκοπούν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας περιουσίας που δεν τους ανήκει είτε αυτοί είναι εργολάβοι δημοσίων έργων είτε εργολάβοι ιδιωτικών έργων.
Βλέπετε ότι η κομματική  υποστήριξη ή καλύτερα η κομματαρχική υποστήριξη σε κυβερνώντες του κεντρικού, του περιφερειακού ή του τοπικού  επιπέδου  εξασφαλίζει την ασυλία και τρέφει την ασυδοσία. Απορίας άξιο είναι επίσης η σιωπή των περιβαλλοντολογούντων που μιλάνε στο όνομα  της κοινωνίας κατά το δοκούν όμως, και εκ του ασφαλούς, χωρίς να θίξουν συμφέροντα που δεν τους ενδιαφέρει  να θίξουν.
Ειδικά στην περιοχή του Αγίου Βλάσση αλλά και των δημοτικών ενοτήτων Κύμης και Κονιστρών η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και ο βιασμός του φυσικού πλούτου έχει αναχθεί σε «επιστήμη» και βρίσκεται τουλάχιστον υπό την σκέπη των τοπικών αρχόντων. Σιγοντάρουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της περιφερειακή ενότητας. Δυστυχώς έως τώρα έχουν την ευχέρεια να πιστεύουν ότι ο τόπος τους ανήκει και είναι ιδιοκτησία τους. Δικαίωμα που τους δίνει και η δουλική τοπική κοινωνία που τους εκλέγει. Αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου προοδευτική – έστω και εάν  πολλοί από αυτούς ανήκουν σε  λεγόμενα προοδευτικά και αριστερά κόμματα- είναι επίμονα οπισθοδρομική.
Γιαυτό όλο αυτό το συνονθύλευμα  χαίρεται με την καταστροφή του περιβάλλοντος γιατί από αυτήν πάντα κάτι κερδίζει. Και ο τόπος επίσης διαιωνίζει την μιζέρια του.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου