Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο ΠΙΣΧΙΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και ευθύς ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ανέστης Πίσχινας. Αυτή η ευθύτητα σπάνιζε έως τώρα στην Περιφέρεια. Πέρα από το θέμα του δρόμου στο Στόμιο για το οποίο ο Ανέστης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και λόγω των δεσμών του με την Σκύρο, θέμα για το οποίο η ενημέρωση έχει εξαντληθεί ο Πρόεδρος προχωρά και παρακάτω.
Αποκαλύπτει ότι οι μελέτες που εκπόνησε ο Δήμος για το Μυλωνοπούλειο μπάζουν και υπάρχει κίνδυνος μετά τον έλεγχο των κοινοτικών  να καταλογιστούν στην Περιφέρεια και στο Κράτος δαπάνες  για τμήμα του έργου που δεν θα έχουν εγκρίνει οι ελεγκτές.
Γράφει συγκεκριμένα: «Όμως η μελέτη έγινε σαν το γεφύρι της Άρτας. Χρειάστηκε να τροποποιηθεί πολλές φορές και τελικά, όπως αποδείχθηκε ήταν και πάλι ημιτελής. Χρειάστηκαν ακόμα 550.000 €, ενώ μετά τον έλεγχο από τον ΕΣΠΕΛ, διαπιστώθηκε ότι και πάλι δεν είχαν προβλεφθεί σημαντικές εργασίες στη μελέτη.
Το έργο δεν θεωρείται ολοκληρωμένο, γιατί όπως έχει επισημάνει ο ΕΣΠΕΛ εκτός των ελλείψεων που προαναφέρθηκαν, δεν είχε προβλεφθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και υπάρχει ο κίνδυνος, να υποχρεωθούμε να το πληρώσουμε από εθνικούς πόρους και όχι από κοινοτικούς.»
Αποκαλυπτικός και για το λιμάνι για το οποίο αυτοπαινεύεται ο κ. Θωμάς
«Για το λιμάνι της Κύμης ο Δήμαρχος, έπεισε τον τότε Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Σκορδά, να πάρει την αρμοδιότητα από την Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, που είναι από τις καλύτερες και η πλέον έμπειρη, από πολλές άλλες περιφερειακές υπηρεσίες, στα Δημόσια Έργα και φυσικά στα λιμενικά, με σκοπό να αναθέσει ο Δήμος μία μικρή μελέτη τροποποίησης της αρχικής μελέτης του λιμανιού, χωρίς να είχε τότε, ούτε καν τεχνική υπηρεσία, με μοναδικό σκοπό, να εμφανιστεί ότι είναι συμμέτοχος στο έργο.»
Είναι  η γνωστή μελέτη που ακόμη δεν μπορεί να πληρωθεί και η οποία όπως καθαρά γράφει ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν έχει σχέση με το έργο αυτό καθεαυτό αλλά αποτελεί «μικρή τροποποίηση της αρχικής μελέτης».
Όμως για ένα πράγμα δεν θα συμφωνήσουμε με τον κ. Πίσχινα, για την άποψη ότι «Ο Δήμαρχος πρότεινε να βοηθήσει στην εκπόνηση της μελέτης του έργου. Η τεχνική υπηρεσία και ο Νομάρχης δεν είχαν κανένα λόγο, να αρνηθούν σε κανένα Δήμαρχο την συνεργασία» 
Κύριε Πρόεδρε και πρώην Αντινομάρχη, πρέπει να ξέρετε ότι κανένας Δήμαρχος δεν θα πρότεινε να εκπονήσει μελέτη χωρίς να έχει τεχνική υπηρεσία και καμία Νομαρχία δεν θα δεχόταν να αφήσει Δήμαρχο  χωρίς τεχνικές υπηρεσίες να εκπονήσει μελέτη για τα μάτια του κόσμου. Απλά πρέπει να συμπληρώσετε τις αλήθειες που γράφετε. Τότε ο κ. Θωμάς ήταν ο χαϊδεμένος της Νομαρχίας και του κ. Μπουραντά και του  κάνατε τα χατήρια, μετά τα διαπιστώσατε τις δυσκολίες.  Έτσι εξάλλου του έστειλε το Ινστιτούτο Παπανικολάου που ο τότε υπουργός Σκουλάκης είχε ζήτησε συνεργασία με τον κ. Μπουραντά. Εκείνος του πρότεινε τον κ. Θωμά. Σήμερα διαβάστε στο ΛΑΛΑ ΤΟ (http://www.lala-to.blogspot.gr/2013/06/blog-post_13.html) για την κατάντια του Ινστιτούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου