Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΟ «ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ»


Το εξώδικο που έστειλε ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου στον κατασκευαστή του έργου της αποκατάστασης του δρόμου στο Στόμιο δεν είναι παρά μία ακόμη επικοινωνιακή πιρουέτα από εκείνες που θα διαβάζουμε και θα ακούμε από δω και πέρα προχωρώντας προς τις δημοτικές εκλογές.
Ο Σταύρος Καμαριώτης, πρώην   Πρόεδρος του ΤΕΕ  μέλος του οποίου είναι και ο Δήμαρχος είναι μεταξύ των μεγαλυτέρων κατασκευαστών  Δημοσίων και όχι μόνο Έργων του νομού. Δεν γνωρίζουμε εάν έχει την αναγκαία οικονομική ευχέρεια για να χρηματοδοτήσει το έργο έτσι ώστε με ίδια κεφάλαια να το αποπερατώσει εγκαίρως. Αλλά και να την είχε δεν ήταν υποχρεωμένος να διαθέσει δικά του κεφάλαια όταν η Περιφέρεια δεν καταβάλλει τις πιστώσεις που είναι αναγκαίες για την εκτέλεση του έργου. Δεν ξέρουμε εάν η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της αυτές τις πιστώσεις ή περιμένει και αυτή τον ερχομό τους στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Δεν ξέρουμε εάν έχουν  υποβληθεί ή και εγκριθεί τυχόν υπάρχοντες λογαριασμοί του έργου έτσι ώστε να αναμένονται  χρήματα για να μπορέσει ο εργολάβος να συνεχίσει το έργο  αγοράζοντας τα υλικά και πληρώνοντας το προσωπικό.
Η πίεση δια του εξωδίκου στον Εργολάβο μπορεί να φέρει αποτέλεσμα; Ναι μόνο εάν ο εργολάβος έχει στη διάθεσή του τις πιστώσεις αλλά αυτός για δικούς του λόγους δεν προχωρά το έργο. Αν είναι έτσι καλά έκανε ο Δήμαρχος.
Οι πληροφορίες μας όμως μιλούν περί του αντιθέτου. Ο εργολάβος δεν έχει χρήματα να συνεχίσει.  Σε ποιόν όμως πρέπει να ασκήσει πίεση ο Δήμαρχος; Στον καταγγελλόμενο  με το εξώδικο εργολάβο ή στην Περιφέρεια, στα Υπουργεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Προφανώς σε όλους αυτούς προς τους οποίους απλώς κοινοποιείται η διαμαρτυρία.
Για σκεφθείτε τώρα πόσα εξώδικα θα έπρεπε να λάβει αυτός ο Δήμαρχος ο οποίος διαχειριζόμενος δημόσιο χρήμα, χρήμα των δημοτών, έχει αφήσει απλήρωτα έργα από θητεία του ακόμη στον Δήμο Κύμης, όπως το Κτίριο Παπανικολάου,  την αποκατάσταση ζημιών στο Γυμνάσιο- Λύκειο, έργα που έχουν ξεπεράσει τις δέκα τουλάχιστον παρατάσεις  λόγω μη πληρωμής των υποβληθέντων λογαριασμών.

Να σοβαρευτεί λοιπόν. Κοινή προσπάθεια χρειάζεται του Δήμου και της Περιφέρειας για να πιέσουν την Κυβέρνηση να φροντίσει για την χρηματοδότηση του έργου. Στον κολλητό του Κυβερνητικό Εκπρόσωπο εκτός από ευχαριστίες για ήσσονος σημασίας εξυπηρετήσεις πρέπει να στείλει και κανένα εξώδικο και να μαζέψει κανένα πούλμαν για το Μαξίμου. Έτσι θα γράψει…. τα άλλα είναι «περί όνου σκιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου