Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΑΒΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ Νο 9  /2013

 Σήμερα 11 Ιουνϊου 2013, ημέρα  Τρίτη και ώρα 12:00  μμ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Συμβούλιο της Δ.Κ. Αλιβερίου. Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, ο πρόεδρος έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:

Θέμα 1οΥποβάθμιση του Υπολιμεναρχείου Καράβου
  Μελετάται η υποβάθμιση του υπολιμεναρχείου σε τμήμα, καθώς και η κατάργηση του τμήματος Πετριών. Η απόφαση αυτή είναι μοναδική σε όλη την χώρα.
Είναι γνωστό ότι το Υ/Λ εξυπηρετεί τα λιμάνια του Καράβου, της ΑΓΕΤ, και της ΔΕΗ, με μεγάλο όγκο εμπορευμάτων και πρώτων υλών καθώς και το λιμάνι των Πετριών με τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο της νότιας Εύβοιας, καθώς και την φύλαξη των ακτών του Αιγαίου στην κεντρική Καρυστία.
  Η υποβάθμιση σε τμήμα θα επιφέρει τεράστια προβλήματα τόσο στην παραγωγική και εμπορική κίνηση , όσο και στην φύλαξη των ακτών από την λαθρομετανάστευση και την διακίνηση ναρκωτικών.
Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του προέδρου:
Αποφασίζει ομόφωνα :
Αριθ. Απόφασης  29 /2013
Θεωρεί την απόφαση καταστροφική για την οικονομία και την ασφάλεια της κεντρικής Καρυστίας απορεί για την μοναδικότητα του μέτρου και προτείνει την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ του Δήμου , καθώς και την κινητοποίηση των βιομηχανιών, των αλιέων και των κατοίκων προκειμένου η Κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.


                                                           Για το Συμβούλιο της Δ.Κ.Αλιβερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου