Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Πηγή: ZOYGLA GR, Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας εις βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για τη μονάδα στο Αλιβέρι, η οποία, αν και θα έπρεπε να λειτουργεί κανονικά εδώ και δύο χρόνια, μέχρι σήμερα παραμένει ημιτελής, προκαλώντας ζημία που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.
Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και στρέφεται εναντίον των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση το 2007 με την εταιρεία ΜΕΤΚΑ, συμφερόντων του ομίλου Μυτιληναίου. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη εις βάρος του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, σε κυρία ανάκριση παραπέμπονται 11 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΕΗ, τα οποία ήταν επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης το 2007, καθώς και ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μυτιληναίος. Η υπόθεση χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα «ευαίσθητη» και για αυτόν τον λόγο εκτιμάται ότι οι ανακριτικές διαδικασίες θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα.

Ενώπιον του ανακριτή θα παρουσιαστούν:

Τ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ν. ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ
ΣΠ. ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΜ. ΚΟΡΤΕΣΗΣ
Ε. ΜΑΧΑΙΡΑΣ
Γ. ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ
Ι. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ι. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
Γ. ΜΕΡΓΟΣ
Ι. ΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ
Ι. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου