Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ


Το άρθρο 2 του Καταστατικού (ΦΕΚ 798/2012)

Στις αρχές του 2012, με το ΦΕΚ 798/2012 το Καταστατικό του Ινστιτούτου Παπανικολάου τροποποιήθηκε. Μεταξύ των αλλαγών είναι και η αλλαγή τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού το Ινστιτούτο διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο και έξι μέλη τα οποία ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τα έξι αυτά μέλη τα τέσσερα (4) είναι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οποίων δύο (2) προέρχονται από την μειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ένα (1) μέλος είναι δημότης με ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση και ένα(1) μέλος είναι αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων (αν υπηρετούν πάνω από 10) άλλως ένας (1) ένας  δημότης με ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση. Δηλαδή, δεδομένου ότι το Ινστιτούτο δεν έχει εργαζομένους, το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αποτελείται από τέσσερεις δημοτικούς συμβούλους και δύο δημότες με ανάλογη επαγγελματική και κοινωνική δράση.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν έχουν έτσι!!! Σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο μετέχουν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι και ένας (1) δημότης.  Πως συνέβη αυτό; Πολύ απλά το Δημοτικό Συμβούλιο με την 391/2011 Απόφασή του περί τροποποίησης του Καταστατικού ψήφισε, και μάλιστα ομόφωνα, να αποτελείται το συμβούλιο από πέντε δημοτικούς συμβούλους και έναν δημότη. Για άγνωστο λόγο όμως στην Πράξη του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ  798/2012 αντί για πέντε ορίζονται τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι και αντί για έναν δύο δημότες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου στην ίδια συνεδρίαση με την ψήφιση της τροποποίησης του Καταστατικού   και σύμφωνα με την προτεινόμενη και όχι την ισχύουσα τότε διάταξη του Καταστατικού. Έτσι όρισε πέντε δημοτικούς συμβούλους. Όταν δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την διαφορετική σύνθεση δεν άλλαξε και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου. Έτσι, το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου λειτουργεί με μη καταστατική σύνθεση γεγονός που ενδέχεται να τινάξει στον αέρα όλες τις Αποφάσεις  που έχουν ληφθεί  ή συνεχίζουν να λαμβάνονται από αυτό.
Απόσπασμα Απόφασης  Δ.Σ. 391/2011
Απόδειξη και αυτή, όχι η μόνη, της επιπολαιότητας  με την οποία διαχειρίζονται ορισμένοι το τεράστιο κεφάλαιο της Κύμης και της περιοχής. Αλλά αυτό είναι μόνο το ελάχιστο μπροστά στο μείζον που θα ακολουθήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου