Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ


                                                                                                                            Κύμη, 12/3/2013
                                                                                                            Αρ.Πρωτ.: 195
 Μάρτυρες τραγελαφικών γεγονότων έγιναν οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ, στις 8 Μαρτίου ημέρα της γυναίκας. Η διοίκηση της εταιρίας και ενώ υπήρχε εντολή από τον Πρόεδρο του ομίλου ως ελάχιστο  φόρο τιμής για την ημέρα αυτή να σχολάσουν  νωρίτερα, ενεργώντας Μισαλλόδοξα και Μνησίκακα την αναίρεσαν.
Κύριοι, ανιστόρητοι της Διοίκησης, η 8 Μάρτη δεν είναι γιορτή. Είναι μέρα – σύμβολο που συνδέθηκε με τους αγώνες του Γυναικείου Κινήματος για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, τα οποία οφείλουν άνδρες και γυναίκες να σέβονται, να υπερασπίζονται και να αγωνίζονται καθημερινά.
 Και σαν να μην έφθανε αυτό, η διοίκηση ως άλλος Μακιαβέλης έθεσε στους εργαζόμενους το ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ότι αν συμμετείχαν στην κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί στις 11 Μαρτίου στο ΥΠΟΙΚ όλων των εργαζομένων των ΕΑΣ για την διάσωση του ομίλου θα έβρισκαν το εργοστάσιο κλειστό την επόμενη ημέρα.   
  Έλεος πια! Έχουμε γίνει θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου.
  Η παράσταση όμως έλαβε τέλος! Τα περιθώρια ανοχής τελείωσαν.
 Σας θυμίζουμε πως :
- Χάρη στις ενέργειες και τις πιέσεις των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ επαναφέραμε το θέμα των κρανών και υπάρχουν πλέον αρκετές πιθανότητες (αν δεν τις εκμηδενίσετε, βέβαια, γιατί για όλα είστε ικανοί), να κατασκευαστούν στην ΗΜΚ εξολοκλήρου. Πιστέψαμε σε αυτό όταν εσείς μια υπόθεση που εκκρεμεί από  το 1999 την είχατε κλειδωμένη στο συρτάρι και διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι είναι αδύνατον να παραχθούν στην Κύμη.
- Χάρη στις ενέργειες και τις πιέσεις των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ευαισθητοποιήσαμε τον Πρόεδρο των ΕΑΣ και ήρθε η πρώτη δουλειά με αλεξίσφαιρα έπειτα από οκτώ ολόκληρα χρόνια.
- Χάρη στις ενέργειες και τις πιέσεις των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ πληρωθήκαμε τις δύο τελευταίες φορές  (σσσς! Πληρωθήκατε και εσείς!).
Εμείς οι εργαζόμενοι διακόψαμε την επίσχεση εργασίας όντας τρεις μήνες απλήρωτοι για να παράγουμε γιατί πρώτο και μοναδικό μας μέλημα, σε αντίθεση με εσάς, είναι η διάσωση του εργοστασίου.
Σε όλα αυτά που βρίσκεται η Διοίκηση και ποιος είναι ο ρόλος της;
Θα σας πούμε εμείς : Ανικανότητα, Ανευθυνότητα, Αβουλία είναι λίγα από τα χαρακτηριστικά που την διέπουν. Βυθίστηκαν στις καρέκλες τους, στους παχυλούς μισθούς τους ,  κουρασμένοι από την απραξία τους.
Υπάρχει όμως και ο δρόμος της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ για λόγους ευθιξίας.
Κύριοι, πολιτικοί ιθύνοντες,  είστε συνυπεύθυνοι της παθογένειας που διέπει τους  διοικούντες του εργοστασίου και η σιωπή σας τo  οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ. Αν δε το κάνετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς!
                                                                       Για το ΔΣ

                          Η πρόεδρος                                             Η Γεν.Γραμματέας
                     Μ. Χουλιαρά                                                 Β. Γκατζιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου