Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΜΑΝΔΡΑΚΙ: ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
Δώσε το χρόνο σου δωρεάν, αν θέλεις να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια (Οδυσσέας Ελύτης)

Ο εθελοντισμός ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση και κυρίως όταν διαπνέεται από ανιδιοτελή προσφορά και αλληλεγγύη. H θεωρία αυτή πρέπει να γίνει πράξη...
Έτσι λοιπόν εθελοντές κάθε ηλικίας πρέπει να δώσουν το παρόν και μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας να επιμεληθούμε την παιδική χαρά.
Για το μάζεμα των σκουπιδιών, το κλάδεμα των δένδρων, το κόψιμο των χόρτων και διάφορων άλλων εργασιών η παιδική χαρά και ο χώρος γενικότερα να αποκτήσει μια αξιοπρεπή παρουσία.
Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες που αντιλαμβάνονται προβλήματα και ελλείψεις γύρω τους και κατανοώντας ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από την Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να δράσουμε, να αλλάξουμε νοοτροπίες, συμπεριφορές και στάσεις, να γίνουμε εθελοντές με σκοπό να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και ανιδιοτέλεια.
Κύριος στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να κάνουμε την παιδική χαρά ανθρώπινη, να μπορούν να έρχονται οι μικροί μας φίλοι παρέα με τους γονείς τους για να χαίρονται, και πάνω από όλα να έχουν ασφάλεια.
Θα ήθελα να καλέσω όλους τους κάτοικους, από τα μικρά παιδιά, τους γονείς ακόμα και τους κατοίκους των άλλων χωριών να τις προφυλάξουν. Η Δημοτική Αρχή κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη συντήρηση τους αλλά δεν μπορούν να έχουν συνέχεια τη δυνατότητα να δίνουν χρήματα. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε για να την διατηρήσουμε. Είναι Άνοιξη και οι παιδική χαρά γεμάτη παιδιά.
Να είμαστε εξοπλισμένοι με καλή διάθεση, γάντια και σακούλες απορριμμάτων, χορτοκοπτικά και ότι άλλο χρειάζεται, να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κάτοικους μας και ιδιαίτερα τα παιδιά για ένα όμορφο καθαρό περιβάλλον.
ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΡΗΚΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου