Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΛΤΑ» ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ



Τρέχει με γοργούς ρυθμούς η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την λεγόμενη Μονάδα Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων Υλικών και κομποστοποίησης στην θέση «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μόλις παρέλαβε την Μελέτη της «έβαλε νέφτι» και την τρέχει με «χίλια». Αν ήταν δυνατόν να καταργήσουν προθεσμία των 35 ημερών για τη διαβούλευση. Έλα όμως που αυτό δεν γίνεται. Για να συνταχθεί μία Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να πάει για έγκριση χρειάζονται μία σειρά από γνωμοδοτήσεις και βεβαιώσεις Υπηρεσιών. Και αυτές πρέπει να δουν το φως, όλες.
Αυτές οι 35 ημέρες είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία για να γίνει πραγματική διαβούλευση και να διαπιστωθεί η κοινωνική συναίνεση. Πρέπει έως σήμερα  το βράδυ, 28 Νοέμβρη 2012,  η Μελέτη να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου, ή της Περιφέρειας, πλήρης και όχι περίληψη. Είναι αδύνατον να μην υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. Ένα κλίκ χρειάζεται. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα.
Και οι παράγοντες του Δήμου, από όλες τις πλευρές,  να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πουν την απόλυτη αλήθεια και οι παράγοντες, υπηρεσιακοί και πολιτικοί, της Περιφέρειας να ξεκαθαρίσουν την θέση τους τόσο γενικά για την διαχείριση των απορριμμάτων όσο και ειδικά για την συγκεκριμένη μελέτη. Μέχρι τώρα παίξανε τις κουμπάρες. Θα συνεχίσουν άραγε;
Από την Αποκεντρωμένη δεν  έχει κανείς απαιτήσεις. Η κυρία αυτή θα έπρεπε προ πολλού να είναι στο σπίτι της μαζί με την κ. Διαμαντοπούλου. Την θυμάστε; Εκείνη την θλιβερή περίπτωση που ο Παπανδρέου την έχει «φορέσει» Γενική Γραμματέα της Στερεάς. (Ειρήσθω εν παρόδω, ποιος από τους συμβούλους της έχει κρίσιμο ρόλο στις επιλογές της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου; Από πότε παίζουν με τα σκουπίδια της Νότιας Εύβοιας;)
Ιδού λοιπόν η ώρα της ευθύνης. Τώρα η διαβούλευση δεν θα αφορά μόνο τους πολίτες αλλά και τους παράγοντες των τοπικών εξουσιών.
Όποιος έχει τα κότσια  και είναι καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε!!! Όποιος επιλέγει την γραφειοκρατία της αδιαφάνειας δεν είναι καθαρός. Είναι βρώμικος!!!
Επειδή οι θεσμοί καταρρακώνονται κυρίως από εκείνους που έχουν κληθεί να υπερασπίσουν το κύρος τους  τώρα θα κριθούν όλοι. Φυσικά δεν περιμένει κανείς θαύματα. Οι παίκτες του παιχνιδιού είναι γνωστοί και το παίξιμό τους επίσης.
 Μόνο οι αγωνιζόμενοι πολίτες μπορούν να δείξουν  τον άλλο δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου