Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ( 8 ) ΤΟ ΠΡΩΙ!!! ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΑΠΑΡΤΙΑ



Είχαμε γράψει  πρόσφατα ότι ακυρώθηκε η απόφαση 13/2012 Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παπανικολάου επειδή δεν είχαν επιδοθεί όπως προβλέπει ο νόμος οι προσκλήσεις στα μέλη του Συμβουλίου. Η συνεδρίαση εκείνη είχε διεξαχθεί στις 9.00 π.μ.. Η συνεδρίαση αφορούσε μάλιστα την «κατακύρωση του αποτελέσματος δημοπρασίας για το έργο «Αποπεράτωση- επισκευή- συντήρηση σπιτιού Παπανικολάου & διαμόρφωση αύλειου χώρου». Το Ινστιτούτο μπορούσε ασφαλώς να προσβάλει την απόφαση της ακύρωσης στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του ν.3463/2006 εάν είχε επιχειρήματα για την ορθότητα των κινήσεων του Δ.Σ.
Αντί γιαυτό επανήλθε με νέα συνεδρίαση, στις 16 Νοεμβρίου 2012, φέρεται να έστειλε τώρα σωστά την πρόσκληση αλλά η συνεδρίαση ορίστηκε στις 8.00 π.μ. Τακτική συνεδρίαση οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου δεν έχει μπει ποτέ τέτοια ώρα. Μόνο του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Παπανικολάου και του Συνδέσμου για τα σκουπίδια της Νότιας Εύβοιας. Και στα δύο όργανα πρόεδρος είναι ο κ. Θωμάς.
Ασφαλώς απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι κ. Μπενάκης, Λύκος και Ντόβολης. Ήταν παρών ο κ. Θωμάς και παρούσες η κ. Αρετή Μπάτσα Θωμά, η κ. Κουιμιτζή και η κ. Αδελαϊδα Μπίλιου. Δηλαδή όσοι κατοικούν στην Κύμη και είναι στενές συνεργάτιδες του Δημάρχου. Οι άλλοι έπρεπε να φύγουν στις 7.00 από Αλιβέρι και να ξυπνήσουν στις 6 ή να κοιμηθούν από το βράδυ στην Κύμη. Μάλιστα αυτό το τελευταίο είναι μία ωραία ιδέα. Έτσι και αλλιώς το Ινστιτούτο είναι γαλαντόμο στις φιλοξενίες και στις χλιδές. Να κρατήσει τρία δωμάτια στο ΚΥΜΗ ΠΑΛΛΑΣ για τις διανυκτερεύσεις των Αλιβεριωτών Μελών του Δ.Σ.!!!
Πέρα από το αστείο η συνεδρίαση έγινε στις 8.π.μ. για να μην παραστεί η Αντιπολίτευση και ιδίως ο κ. Μπενάκης ο οποίος είχε προσφύγει για την ακύρωση της προηγούμενης Απόφασης. Δεδομένου ότι και οι τρεις απουσιάζοντες είναι και εργαζόμενοι, ο δε κ. Μπενάκης ως εργαζόμενος στο ΚέντροΥγείας και Οδηγός Ασθενοφόρου δεν μπορεί να απουσιάζει όταν είναι σε υπηρεσία. Η ορθή πρακτική σημαίνει ότι γίνεται συνεννόηση για το πότε είναι διαθέσιμα τα μέλη που μένουν μακρυά και εργάζονται.
Έτσι με έναν σμπάρο περισσότερα τρυγόνια. Και η αντιπολίτευση δεν πήγε, και η συνεδρίαση έγινε με τα αγγουροξυπνημένα συνήθη μέλη και αποφασίστηκε πάλι η κατακύρωση του Διαγωνισμού για το περίφημο σπίτι του Παπανικολάου με έκπτωση μόνο 2% στον ίδιο εργολάβο που είχε πάρει και το προηγούμενο έργο για το σπίτι.Μάλιστα δεν φαίνεται από την απόφαση να παρέστει και Υπάλληλος για να κρατήσει τα πρακτικά!!!
Στοιχειώδης δημοκρατική και ηθική ευθύνη θα επέβαλε η συνεδρίαση να γίνει σε χρόνο που ήταν δυνατή η συμμετοχή όλων και ιδίως της αντιπολίτευσης  εφόσον μάλιστα το θέμα ήταν το κυριότερο που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το Συμβούλιο. Τα υπόλοιπα είναι αφίσες, καφέδες και πανώ.
Τελικά κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι τους πήραν χαμπάρι ή απλώς δεν τους «αγγίζει»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου