Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΑΓΙΩΡΓΗΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ



Του Ανταποκριτή μας από τον Αγιώργη

Έγινε σήμερα το πρωί στον Αγιώργη  Αυλωναρίου η Συνέλευση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για το θέμα των Απορριμμάτων. Η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού ήταν σχεδόν  πάνδημη ενώ απουσίαζε ο Αγιωργήτης Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ρήγας και  ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Αχ. Μόσχος. Έγινε μία πολύ καλή συζήτηση και τα μέλη της Επιτροπής ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους σχετικά με την διαφωνία στην εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων τόσο στο χωριό τους αλλά και σε περιοχή που επηρεάζει την ζώνη γύρω από το Χόνδρο όπου βρίσκονται οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Αγιωργητών και ο υδροφόρος ορίζοντας  απ΄ τον οποίο υδρεύεται το χωριό.
Παρότι  χθες βράδυ, στους δρόμους του χωριού, ρίχτηκαν με την μορφή φέιγ- βολάν οι ανακοινώσεις του Δημάρχου που έχουν ήδη δημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους οι Αγιωργήτες δεν πρέπει να ανησυχούν, εν τούτοις οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να επαγρυπνούν για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της Μονάδας  ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή γιατί δεν θέλουν να διακινδυνέψει το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής ακόμη και εάν η περιοχή τους γίνει απλώς χώρος διέλευσης των σκουπιδιών.
Εξάλλου τα τρία χωριά που μετέχουν στην Κοινή Επιτροπή Αγώνα (Άγιος Γεώργιος- Παραμερίτες- Τραχήλι) έχουν αποφασίσει να δώσουν κοινό αγώνα και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε κάθε ένα από αυτά που θα καταλήξει να φιλοξενήσει την Μονάδα. Αυτό το μέτωπο συνεργασίας των Επιτροπών Αγώνα  έχει γίνει στόχος και ορισμένοι προσπαθούν να το διασπάσουν. Η σημερινή συνέλευση στον Άγιο Γεώργιο έδειξε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν πιάνουν τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου