Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΤΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ



Με απόφασή του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς ως  Πρόεδρος Ινστιτούτου Παπανικολάου υπογράφει την αποδοχή της απόσπασης του κ. Αγάλου Φωτόπουλου, Χειρούργου Οφθαλμίατρου με βαθμό Διευθυντή που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου  για ένα χρόνο στον Ινστιτούτο Παπανικολάου. Πιθανόν να είναι συνωνυμία με τον κ. Αγάλο Φωτόπουλο που αποσπάστηκε πέρσι για τρία χρόνια στο Σ.Ε.Δ.Υ. ως Επιθεωρητής του Τομέα Καπνού και Αλκοόλ (βλ. Α.Π.ΔΥ1α/Γ.Π.οικ.108543/3/10/2011) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει και νευραλγικές θέσεις (μέλος Δ.Σ. ή Επιτροπών).
Η τοποθέτηση ενός τόσο έμπειρου Υπαλλήλου στο Ινστιτούτο Παπανικολάου είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για να αλλάξει πορεία το Ινστιτούτο και από σπάταλη σφραγίδα να γίνει αυτό που πρέπει να είναι δηλαδή όπως το περιέγραψε στις 14  Ιουλίου 2006 ο Δήμαρχος Κύμης  σύμφωνα με όσα καταγράφονται στην ανακοίνωση της 17ης Ιουλίου 2006 που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: «Δεν θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να ελέγχεται από το Δήμο Κύμης», είπε ο κ. Θωμάς. «Δεν θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να επιχορηγείται από το κράτος», «Δεν  θέλουμε ένα Ινστιτούτο σφραγίδα για κοινωνικές επιδοτήσεις», «Αυτό που επιζητούμε», επεσήμανε ο Δήμαρχος Κύμης, είναι ένα Ινστιτούτο αυτόνομο και δυναμικό, ένα Ινστιτούτο που να παράγει ερευνητικό και επιστημονικό αποτέλεσμα, ένα Ινστιτούτο αυτοχρηματοδοτούμενο, ένα Ινστιτούτο που θα εντάξει την Κύμη στο δίκτυο των πόλεων που προωθούν την επιστήμη. Θέλουμε ένα Ινστιτούτο που να αξίζει να φέρει το όνομα «Γ.Ν. Παπανικολάου».
Ας ελπίσουμε ότι έστω και αργά, οκτώ χρόνια μετά, με την έλευση και την εργασία του πρώτου στελέχους του, έστω και για έναν χρόνο, θα μεταμορφωθεί σε ένα Ινστιτούτο που αξίζει να φέρει το όνομα «Γ.Ν.Παπανικολάου». Συνεπώς από εδώ και πέρα ο πήχης πολύ ψηλά και κυρίως λογοδοσία έως το τελευταίο ευρώ και διαφάνεια παντού. Με το όνομα του «Γ.Ν.Παπανικολάου» δεν παίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου