Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΑΜΠΡΟΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ!!!



Στις 12 Ιουλίου 2012 οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου κκ. Μπενάκης, Κούκης, Σιαγιάννης προσέφυγαν, από κοινού  κατά της Απόφασης 178/6-7-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου που αναφερόταν στη διαχείριση των απορριμμάτων και συγκεκριμένα στην ψήφιση των Μελετών σκοπιμότητας και Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στα Κριεζά  και των δύο ΣΜΑ σε Αυλωνάρι και Κάρυστο. Εκείνη η περίφημη επεισοδιακή συνεδρίασης.
Θα περίμενε κανείς είτε να αποφανθεί εγκαίρως για την απόρριψη της προσφυγής η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πρόοδος των έργων ή να αποφανθεί εγκαίρως περί της ακυρότητας έτσι ώστε να έχει τον χρόνο το δημοτικό συμβούλιο να επαναλάβει την Απόφαση και να προχωρήσουν οι πολυπόθητες μελέτες.
Αντί αυτού τι λέτε να σκαρφίστηκε η Υπηρεσία της Κυρίας Πόπης Γερακούδη; Άφησε να περάσει η προθεσμία των δύο μηνών που προβλέπει ο νόμος έτσι ώστε να μην την εξετάσει,  να μην μπει στην ουσία και να την απορρίψει λόγω δικής της υπαιτιότητας. Το καθήκον της όμως λόγω προσφυγής και με βάση την αρχή του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης ήταν να αποφανθεί εγκαίρως. Το καθήκον αυτό το παραβίασε προκλητικά.
Με αυτή την  «χαζοβιόλικη» πρακτική τι κατόρθωσε;
Να ισχυρίζεται η αντιπολίτευση ότι είχε δίκιο και δεν μπορούσε διαφορετικά να διασωθεί η απόφαση για τα σκουπίδια
Να μην μπορεί να ισχυριστεί ο Δήμος ότι είναι απολύτως νόμιμη η απόφασή του εφόσον δεν κρίθηκε στην ουσία η νομιμότητά της
Να δείξει ότι η Κυρία Γερακούδη και η Υπηρεσία της αδιαφορεί για την νομιμότητα και την σωστή άσκηση του ελέγχου αλλά αρκείται σε σκαμπρόζικα  νομικίστικα παιχνιδάκια για να ευνοήσει,  εκθέτοντας, αυτούς θέλει να περιβάλλει με την εύνοιά της.
Επί της ουσίας όμως δικαιώνει πανηγυρικά την Αντιπολίτευση και τους κατοίκους των Κριεζών, του Αυλωναρίου και του Πυργίου που διαμαρτυρήθηκαν για κείνες τις μελέτες. Δεν τόλμησαν να αγγίξουν την προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου