Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ «ΡΕΟΥΣΑ»



Εμείς, οι κάτοικοι του Αυλωναρίου, στη συνέλευση της 23ης Ιουλίου 2012:
Εκφράζουμε την ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ μας και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την απόφαση που ελήφθη στις 6-7-2012 από το Δημοτικό Συμβούλιο και προβλέπει την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Σκουπιδιών από την περιοχή της Κύμης ως το Αυλωνάρι, στον κάμπο Αυλωναρίου, στη θέση «Ρέουσα».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης και ουσιαστικής διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με την τοπική κοινωνία.
Η απόφαση χωροθέτησης του ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ το χωριό μας και τη γύρω περιοχή, δεν λαμβάνει υπόψη την ύπαρξη κατοικιών σε «απόσταση αναπνοής», καθώς και το γεγονός ότι η θέση «Ρέουσα» αποτελεί τον μοναδικό κάμπο από το Αυλωνάρι ως την Κύμη που μπορεί να τροφοδοτεί την περιοχή μας με κηπευτικά προϊόντα αρίστης ποιότητας.
Η λειτουργία του Σταθμού θα προκαλέσει ιδιαίτερη ΟΧΛΗΣΗ (θόρυβος, οσμές, κυκλοφοριακή συμφόρηση, κ.ά.) στο Αυλωνάρι λόγω της διέλευσης των απορριμματοφόρων και των container μέσα από το χωριό μας.

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ σε κανέναν να ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ μας, να ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ μας και να ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με τις ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες που αποβλέπουν πράγματι στην ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και στην ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και που βασίζονται σε εμπεριστατωμένες και πρωτότυπες μελέτες και εκφράζουμε τη ΔΙΑΦΩΝΙΑ μας στις «ΕΥΚΟΛΕΣ» ΛΥΣΕΙΣ.
Δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στη διαχείριση των σκουπιδιών από τους ΙΔΙΩΤΕΣ, γιατί η προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος δεν μπορεί να γίνεται αφορμή για εύκολα κέρδη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να επιδειχθεί η δέουσα ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ και να εφαρμοστεί το «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 2012 – 2014» (που «ποζάρει» στην ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης–Αλιβερίου και) που προβλέπει για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΟΣ «προσανατολισμό στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ και ΠΡΟΩΘΗΣΗ του αγροτουρισμού και του εναλλακτικού ή και του ειδικού ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, καθώς η περιοχή υποστηρίζεται από ένα ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, που όμως δεν αξιοποιείται».
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ με κάθε τρόπο την καθ’ ομολογία των ίδιων των συντακτών της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» επιχειρούμενη ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου