Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΟΠΟΙΟΣ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΚΟΝΤΑΦΕΙ…


Η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ αντιπολίτευσης και δημοτικής αρχής στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου φέρνει στο φως πολλές και άγνωστες πτυχές της διαχείρισης των καποδιστριακών δήμων. Από αυτές όλες  δύο φαντάζουν πιο αξιοπρόσεκτες.
Πρώτον. Ένας εκ των πέντε δήμων από την βιασύνη του να παραδώσει στον εαυτό του ενέκρινε τον ισολογισμό του 2010, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει το έτος 2010. Γιατί άραγε τέτοια σπουδή; Δεν δικαιολογείται παρά μόνο από απρόσεκτη βιασύνη, διότι ουσιαστικά ο ισολογισμός είναι άκυρος!!!
Δεύτερον. Ένας από τους πέντε δήμους τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έκλεινε τον απολογισμό με έλλειμμα στα τακτικά έσοδα. Δηλαδή πλήρωνε λειτουργικές δαπάνες (μισθούς, προμήθειες κ.λ.π) από τα  έκτακτα εξειδικευμένα, δηλαδή τα χρήματα που του είχαν δοθεί για συγκεκριμένα έργα ή προγράμματα, γεγονός που σημαίνει ότι είχε ήδη εξαντλήσει τα τακτικά έσοδα. Αυτό δείχνει πολλά αλλά τουλάχιστον ένα  ας συγκρατήσουμε:  άκρατη αναρχία στην οικονομική διαχείριση, την άκρατη παρανομία και σε κάθε περίπτωση το διαχειριστικό  μπάχαλο.
Πάντως τα δύο αυτά δεν διαπιστώθηκαν στον Δήμο Ταμυναίων, εκεί διαπιστώθηκαν άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου