Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΜΗΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ




Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης ανέθεσε  στον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου κ. Ηρακλή Γεωργίου να μελετήσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει το Λιμενικό Ταμείο Παραλίας της Κύμης, σε συνδυασμό με τις προτάσεις των κατοίκων της Παραλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κύμης και περιχώρων και να υποβάλει σχετική πρόταση στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Η πρόταση που συζητείται είναι να γίνει μονοδρόμηση προς την Κύμη από το σημείο που ξεκινά ο δρόμος που διέρχεται από την προβλήτα, κάτω από το Μαγαζί του Σπανού και αντιστοίχως να μονοδρομηθεί με κατεύθυνση προς  Πλατάνα ο δρόμος που διέρχεται από το Μακαρονάδικο έως το μαγαζί του Σπανού, δηλαδή όλος ο εμπορικός δρόμος της Παραλίας. Στην πρόταση αντιδρούν οι καταστηματάρχες  θεωρώντας ότι θα μειωθεί η κίνηση στα καταστήματά τους αφού οι διερχόμενοι προς Κύμη δεν θα περνούν από αυτά. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει διάλογος στην βάση μίας εμπεριστατωμένης και επιστημονικά έγκυρης μελέτης.  Στον διάλογο δεν βοηθούν τα απαξιωτικά λόγια που ακούστηκαν στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας για τους επαγγελματίες.
Ελπίζουμε ότι η κ. Γερακούδη να προσέξει τι Διοικητικό Συμβούλιο θα διορίσει στο Λιμενικό Ταμείο έτσι ώστε να υπάρξει και συμμετοχή καταρτισμένων και κυρίως μορφωμένων μελών για να αντιμετωπίζονται καλύτερα τα προβλήματα ενός λιμανιού που πρέπει να αναβαθμίζεται παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου