Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕYΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ «ΜΑΓΟΥΛΑΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΒΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΕΡΓΑ ΔΕΗ – ΔΕΣΦΑ)


Πηγή: www.eviaplus.blogspot.com
 Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "Ενωση Ταμυναίων Πολιτων η Παρέμβαση" ενημερώνει για την ενέργεια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να ανταποκριθεί στο αίτημά του για να σκεπάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα στην θέση Μαγούλα στον Κάραβο Αλιβερίου. Η ανακοίνωση όπως δημοσιεύσεται στο EVIAPLUS έχει ως εξής:
"Σήμερα 5/ 01 / 2012 και μετά από την έκκληση της 15-12-2011 του συλλόγου μας,
για προστασία των αρχαιολογικών ευρημάτων νεολιθικής εποχής 3.000 π.Χ., στη
θέση Μαγούλα Καράβου Αλιβερίου, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προέβη σε προσωρινή
προστασία των ευρημάτων και ειδικά των εστιών της νεολιθικής οικίας.
Συγκεκριμένα: Ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ταμυναίων κ Γ. Κατσαμάγκος σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο κ Κιούση και με συνεργείο του Δήμου, σκέπασε έστω και πρόχειρα, τις εστίες με «γαλβανιζέ» κυματοειδείς λαμαρίνες, ενόψει του χειμώνα. Στην μικρή αλλά αναγκαία επιχείρηση, συμμετείχε συμβολικά και ο πρόεδρος του συλλόγου μας. Ελπίζουμε σε περαιτέρω ενέργειες για την προστασία και διασφάλιση της ιστορίας μας. Για τον Σύλλογο
Ο πρόεδρος:
Κ. Μπατσακούτσας
Ο Γραμματέας
Δ. Νεάκης"
Είναι άξιος συγχαρητηρίων τόσο ο Σύλλογος όσο και ο Δήμος γιαυτήν την  "παρέμβαση". Δεν διευκρινίζεται όμως η συμμετοχή, η συμβολή ή έστω η έγκριση της Αρχαιολογίας, δεδομένου ότι η παρουσία αρχαιολόγου ή εκπροσώπου της Υπηρεσίας αυτής θα ήταν αναγκαία για οποιαδήποτε παρουσία αναρμοδίων στον χώρο. Πολύ δε περισσότερο όταν δεν έχουν ληφθεί άλλα μέτρα προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου