Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Λαϊκή Συνέλευση για την αξιοποίηση του ΚΕΓΕ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                           Χαλκίδα, 13/07/2017

                  

Μετά την εξαγγελία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου στο πλαίσιο ομιλίας του στη Χαλκίδα στις 26/06/2017, για την αξιοποίηση του Κ.Ε.Γ.Ε. (Κέντρο Επαγγελματικής Γεωργικής Εκπαίδευσης) Ν. Αρτάκης, πραγματοποιήθηκε χθες 12/07/2017 ανοιχτή Λαϊκή, μαζική Συνέλευση στο Δημαρχείο Νέας Αρτάκης.
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού κ. Γ. Ακριώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φ. Σπανός ο Αντιδήμαρχος κ. Ν. Γεωργαλάς, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τις απόψεις τους και έγινε μια διεξοδική και παραγωγική συζήτηση για το θέμα. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Λ.Ν.Ε. κ.κ.  Α. Παπανδρέου και Π. Πασβαντίδης, αντίστοιχα.
Κεντρικός ομιλητής της της συγκέντρωσης ήταν ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Τ. Πρατσόλης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι « για πρώτη φορά καλείται η κοινωνία της Ν. Αρτάκης να πει τη γνώμη της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της Κυβερνητικής βούλησης να παραχωρηθεί η χρήση σημαντικών εγκαταστάσεων (π.χ. λιπάσματα Δραπετσώνας, παραλιακό μέτωπο Πάτρας, στρατόπεδο Θες/κης κ.λ.π.) στους Ο.Τ.Α. και να αποδοθούν έτσι στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών, συνεισφέροντας και αυτά με κάποιο τρόπο στην οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξή τους».
Για το Κ.Ε.Γ.Ε. Ν. Αρτάκης, προτείνεται πλέον ως κοινή θέση όλων των παρευρισκομένων, η αξιοποίησή του ως εκπαιδευτικό κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης αγροτών, αλλά και η ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στη δημιουργία εκπαιδευμένων στελεχών τόσο της αγροτικής, όσο και της ζωικής παραγωγής.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου