Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Κύμης Αλιβερίου ο Δημοτικός Σύμβουλος, Γιατρός Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Κύμης Αλιβερίου ο Καρδιολόγος κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος παραιτήθηκε από την θέση του όπως κοινοποίησε με επιστολή του στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου θα οριστεί ο αντικαταστάτης του που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μάλλον ο Φαρμακοποιός Αλιβερίου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Παγώνης.  Ο κ. Αγγελόπουλος παραμένει ασφαλώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος.
Παρότι η παραίτηση αναφέρεται σε προσωπικούς λόγους οι οποίοι είναι εύλογοι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων δεδομένου ότι ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είναι από τους πλέον αγαπητούς γιατρούς της περιοχής λόγω του πράου και  ήρεμου χαρακτήρα του αλλά και της επιστημονικής του κατάρτισης, του ήθους και της ανθρωπιάς του, η κατάσταση του νομικού προσώπου ήταν τέτοια ώστε ακόμη και οι τεράστιες προσπάθειες του Γιατρού δεν κατέστησαν ικανές να θεραπεύσουν τα οικονομικά του προβλήματα. Ίσως ο νέος πρόεδρος δοκιμάσει κάποια άλλη φαρμακευτική μεθοδολογία αν και μάλλον δεν υπάρχει γιατρειά.

Το νομικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη λειτουργία των παιδικών σταθμών και των ΚΑΠΗ του Δήμου δεν έχει κατορθώσει να συντάξει προϋπολογισμό ενώ το οικονομικό έτος τελειώνει σε τέσσερις μήνες. Έτσι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο αφού η άθλια διαχείριση του παρελθόντος και η επιβάρυνση με αβάσταχτα χρέη δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με αποτέλεσμα να γίνει οδυνηρότερη.  Ο Δήμος πρέπει άμεσα να σκύψει με σοβαρότητα και επιμονή, να διερευνήσει λύσεις και να συντάξει σχέδιο εξυγίανσης διαφορετικά το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για κωλυσιεργίες και κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί. Η παραίτηση ενός αξιολογότατου αυτοδιοικητικού και μάλιστα γιατρού από την Προεδρία στο νομικό πρόσωπο των κοινωνικών δομών του δήμου ας λειτουργήσει ως καμπανάκι προειδοποίησης για τα χειρότερα που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου