Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Το ΠΑΜΕ Ευπαιδευτικών Εύβοιας καλεί σε απεργία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη,
Με αγωνιστικότητα και αισιοδοξία, απευθύνουμε κάλεσμα συλλογικής πάλης και διεκδίκησης σε όλες και όλους. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν! Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος είναι παρακαταθήκη!

Ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών συνεχίζεται - δυναμώνει!
Καμιά απογοήτευση – Καμία  αναμονή!

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε την επέκταση και μονιμοποίηση της κοινωνικής,
εργασιακής και ασφαλιστικής ζούγκλας. Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. αποδείχτηκαν απάτη!! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί η κυβέρνηση εξαφανίζει τα κενά ψαλιδίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Με τις Υπουργικές Αποφάσεις και τις Τροπολογίες για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την Ειδική Αγωγή, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνάσιου, τους περιορισμούς στις ειδικότητες των ΕΠΑΛ και τις ομάδες προσανατολισμού, η κυβέρνηση επιδιώκει να «εξαφανίσει» τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, να εμφανίσει ότι υπάρχουν πλεονάσματα. Με τις αντιδραστικές εγκυκλίους προς τα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ χτυπά την οργανικότητα, ενεργοποιεί τη διαρκή κινητικότητα των εκπαιδευτικών.
Το 3ο Μνημόνιο και τις προβλέψεις που περιλαμβάνει για την Παιδεία, όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) το ψήφισαν.
Μπορούμε να τους εμποδίσουμε! Να μην επιτρέψουμε η μόρφωση των παιδιών μας και τα δικαιώματά μας να μπουν στον μόνιμο κόφτη Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΣΕΒ – ΔΝΤ.
Η οργάνωση της πάλης χρειάζεται να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων, με τη συμμετοχή στη ζωή και τη δράση του σωματείου, στην Γενική Συνέλευση και σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία.
Δυναμώνουμε την πάλη για Ενιαίο 12χρόνο Υποχρεωτικό Σχολείο και
Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Για Δημοτικό και  Νηπιαγωγείο με διευρυμένη χρονική λειτουργία, με κατάλληλες υποδομές, που θα δίνουν τη δυνατότητα να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές και διαπαιδαγωγητικές ανάγκες του παιδιού.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας
την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Την Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου