Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ για τις Στάχτες

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500   ΑΛΙΒΕΡΙ
Αλιβέρι 18-6-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, ανακάλεσε την υπ’ αριθμ. 1009378/805/Α0010/10-2-2004 απόφαση του Υπουργείου, με την οποία είχαν παραχωρηθεί 186.380,00 τ.μ. δωρεάν κατά κυριότητα στο δήμο μας, από το δημόσιο κτήμα Α.Β.Κ. 57 Κύμης που βρίσκεται στη θέση Ρηχά ή Στάχτες Μηλακίου με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση σχολείου, αθλητικών κέντρων και ανάπλασης εντός πενταετίας.    
 Καταγγέλλουμε διαχρονικά τις Δημοτικές Αρχές που υποτίμησαν ένα ακόμα σημαντικό έργο και δεν υλοποίησαν το σκοπό της παραχώρησης της κυριότητας του ακινήτου.  Στεκόμαστε ιδιαίτερα στη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη της διοίκησης. Δε γνώριζε το πρόβλημα; Δεν ενημερώθηκε όταν παρέλαβε; Ή το γνώριζε και δεν ενήργησε εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς;  Δεν ξεχνάμε συμπεριφορές και ενέργειες τις οποίες αντιπάλεψε ο λαός στο παρελθόν για τη δημιουργία μονάδας λιθάνθρακα στην περιοχή.
     Ζητάμε από την Κυβέρνηση:
·         Να  μην ενταχθεί η συγκεκριμένη έκταση στο ΤΑΙΠΕΔ.
·   Αν έχει ήδη ενταχθεί να μην δοθεί για επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά μόνο για κοινωφελείς δράσεις.
 Ο Δήμος:
Να κάνει κάθε ενέργεια να παραμείνει η έκταση στην κυριότητά του και να διεκδικήσει την απορρύπανση της περιοχής από τη ΔΕΗ που είναι υπεύθυνη για αυτή τη ρύπανση.
·         Να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
·         Να προβεί στη σύνταξη σχετικών μελετών για δραστηριότητες στο χώρο αυτό που θα ωφελήσουν τους δημότες και να διεκδικήσει την ένταξή τους και τη  χρηματοδότησή τους από σχετικά προγράμματα.
Μας πήραν πίσω αυτό που μας χάρισαν μετά από αγώνες των δημοτών γιατί δεν ήμασταν άξιοι να το υλοποιήσουμε!!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑΛΘΗΚΕ:
1.       ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΠΑΠΠΑ
2.       ΣΤΟΥΣ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ
3.       ΣΤΗ Ν.Ε.
4.       ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ (ΚΟΥΛΟΥΡΗ - ΣΤΟΥΠΗ)
5.       ΣΤΗΝ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΥΜΗΣ
6.       ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: Έφη Ντίνη και Εύριπο F.Μ, Εύβοια ποστ2, Ευβοϊκό τύπο, Λάλατο, Εύβοια πόρταλ, Νότιο Ευβοϊκό, Εύβοια τοπ, Εύβοια ποστ, Εύβοια Blogstop, Εύβοια - Χαλκίδα, Εύβοια ιν, Εύβοια ζουμ, Εύβοια news, e-Karystos.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου