Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Διενέργεια άσκησης σεισμού στο Νοσοκομείο Κύμης

Δελτίο Τύπου


Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Ιπποκλής», στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, στα πλαίσια ανάπτυξης του επιχειρησιακού σχεδίου «Σώστρατος».
Η άσκηση προέβλεπε σεισμική δραστηριότητα κοντά στην περιοχή του Νοσοκομείου και εγκλωβισμό ασθενών σε διάφορες εγκαταστάσεις του κτιρίου. Έλαβε χώρα στο Γ.Ν – Κ.Υ Κύμης, έπειτα από επιλογή του Υπουργείου Υγείας, ενώ το συντονισμό της άσκησης είχε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ)
Η άσκηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και εμπεριείχε όλους του φορείς άμεσης δράσης της περιοχής της Κύμης κατόπιν συντονισμού, του Διοικητού, κ. Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.
Η ολοκλήρωση της άσκησης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τη μία, στις επιχειρησιακές ενέργειες επείγοντος από τους επιμέρους φορείς δεν υπήρξε καμία εμπλοκή των αρμοδιοτήτων τους, ενώ από την άλλη, η διαλειτουργικότητα μεταξύ των ίδιων των φορέων βρισκόταν σε πλήρη συντονισμό.
Τα εύσημα δόθηκαν στο διοικητή του Νοσοκομείου από τον υπεύθυνο συντονισμού του ΕΚΕΠΥ κ. Μίχο Νικόλαο, ο οποίος παρευρέθηκε στην Κύμη για την επιτήρηση της άσκησης.
Μετά την διενέργεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με την παρουσία όλων των φορέων και του αντιδημάρχου Κύμης, κ. Α. Θεοδώρου, στην οποία συζητήθηκαν ιδέες για την βελτίωση και αλληλεπίδραση των επιμέρους σχεδίων έκτακτης ανάγκης κάθε φορέα, ώστε η περιοχή να είναι όσο το δυνατό έτοιμη για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

«Οι ασκήσεις ετοιμότητας και η εφαρμογή των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί σε κάθε φορέα ευθύνης, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα. Όσο το προσωπικό αφομοιώνει τις ασκήσεις και την προσομοίωση  τους, όσο υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων και υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού, τότε, σε πραγματικά γεγονότα τα λάθη, ο πανικός και η έλλειψη γνώσης θα είναι το κατά δύναμη ελαχιστοποιημένα. Επιπλέον, με την επανάληψη των ασκήσεων, τα ίδια τα σχέδια που εκπονούνται μπορούν να επικαιροποιούνται και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα», ανέφερε σε δήλωση του, ο κ. Χατζημαργαρίτης.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του Νοσοκομείου  Κύμης (Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό) και τους φορείς ΕΚΑΒ Κύμης- Χαλκίδας  (Υπεύθυνο Τομέα κ. Ν. Κόκκο) Πυροσβεστικό Σώμα Κύμης (Υπεύθυνο Τομέα κ. Δ. Δεμερούτη) το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης και την  Πυροβολαρχία ΧΩΚ Κύμης για την εμπλοκή τους στην διεξαγωγή της άσκησης, με απόλυτη επιτυχία του σχεδίου δράσης.
                                       Ο Διοικητής  του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

                                       Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου