Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

H συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργιακη κινητοποίηση




Είναι παράδοξο ,αντιφατικό και υποκριτικό ένα κυβερνων κόμμα να συμμετέχει σε πανελλαδική,πανεργατική κινητοποίηση ή είναι υγιές και συμβατό με την πολιτική του;
Ο Συριζα έχει ,ως κόμμα, στρατηγικό στόχο την ριζική αλλάγη της ελληνικής κοινωνίας και όχι  την διαχείρηση των προγραμμάτων λιτότητας.
Είναι γνωστό ότι το καλοκαίρι του 2015 έγινε μια επώδυνη πολιτική επιλογή ,προϊόν πιέσεων και εκβιασμών ,προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για επενδύσεις και η απομείωση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους .Επίσης όλοι κατανοούν οτι χωρίς την διεύρυνση παραγωγής,χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και εξαγωγές δεν θα υπάρχει ,στο μέλλον, μείωση της ανεργίας και πραγματική ανάπτυξη .
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει μια επώδυνη συμφωνία που δεν είναι δική της και παράλληλα να βρει μέτρα ανακούφισης των συνήθων υποζυγίων που θα μετριάζουν τις επιπτώσεις της συμφωνίας . Η πολιτική της πρέπει να είναι μεροληπτική επιβαρύνοντας τους έχοντες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα των αλλαγών ως τον Σοσιαλισμό και δεν ταυτίζεται και δεν πρέπει να ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική . Στηρίζει ,κρίνει και όπου χρειάζεται θα συγκρουστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση απαντά με πολιτικές ανάπτυξης και όχι λιτότητας .Οι όποιες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί προσβλέπουν στην απαγκίστρωση από την λιτότητα ,αναζητώντας συμμαχίες όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενότητα του λαού αποτελεί για τιν ΣΥΡΙΖΑ ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του και της ίδιας της ύπαρξης του.Οι αγώνες του ελληνικού λαού είναι στήριγμα της κυβέρνησης έναντι των δανειστών και των πολιτικών που επιβάλλουν. Η ενεργός συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του θα συμβάλλει στην πιο γρήγορη διέξοδο από τα αδιέξοδα της πολιτικής των δογματικών θεσμών. Δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητηθεί το δικαίωμα του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ  και των μελών του να καλούν σε αγώνα και να συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως κάνουν δεκαετίες τώρα και όπως προτίθενται να συνεχίσουν να πράττουν όντας κομμάτι της κοινωνίας  οι ίδιοι: εργαζόμενοι ,συνταξιούχοι ,νεολαίοι ,ελεύθεροι επαγγελματίες και ΠΑΝΤΟΤΕ μαχόμενοι.

Η Γραμματεια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου