Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Οι Νέοι Ορίζοντες για την αποχώρησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο

«Νέοι Ορίζοντες για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου» 
13 Νοεμβρίου 2015


Κύριε Μπουραντά, κύριοι της συμπολίτευσης.
Για άλλη μία φορά συνεχίζετε την παράτυπη και εκδικητική, μέχρι σημείου μανιοκατάθλιψης πλέον, συμπεριφορά σας.
Η επιτροπή (δίκην προανάκρισης) που προτείνατε και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο θέλετε να στελεχώσετε προκειμένου να ελέγξει τις δαπάνες των Σχολικών Επιτροπών κατά την προηγούμενη Δημοτική περίοδο, δεν έχει έρεισμα σε καμία διάταξη του Κώδικα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Υπάρχουν οι νόμοι και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, τα αρμόδια θεσμικά και ελεγκτικά όργανα, στα οποία για άλλη μια φορά σας προτρέπουμε να προσφύγετε για να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, εφόσον τόσο πολύ το  επιθυμείτε.
Όσο δεν το πράττετε  επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο η άποψη ότι όλα αυτά γίνονται γιατί απλά θέλετε να λέγονται κουβέντες στον αέρα. Για να δημιουργούνται σκιές, για να συκοφαντούνται, να θίγονται και να σπιλώνονται πρόσωπα και συνειδήσεις. Αίσχος και όνειδος!
Ακόμα περισσότερο, στη περιβόητη αυτή επιτροπή, επιχειρείται περιέργως η εμπλοκή στελεχών της εκπαίδευσης, κάτι που δεν προβλέπεται  από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα. Επιχειρείται δηλαδή η συμμετοχή τους δίχως να έχει λάβει γνώση η υπηρεσία τους.
Κύριε Μπουραντά, κύριοι της συμπολίτευσης,
Δηλώσαμε και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και με δημόσια ανακοίνωσή μας την επομένη,  ότι δεν θα συμμετάσχουμε άλλη φορά σε τέτοιες παρωδίες. Ότι θα αποχωρούμε κάθε φορά που ως «εισαγγελείς» θα φέρνετε με τέτοιες μεθόδους θέματα για την προηγούμενη διαχείριση, μετατρέποντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκά δικαστήρια..
Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε μία ανύπαρκτη δημοτική αρχή, που προσπαθεί να επενδύσει στη συκοφαντία και στο ψέμα, στη σπίλωση και στην απαξίωση των συμβούλων της αντιπολίτευσης προκειμένου να «σωθεί».
Ήδη έχουν περάσει 15 μήνες απραξίας και ανυποληψίας της σημερινής  δημοτικής αρχής. Τα πάντα είναι στάσιμα, το παραγόμενο έργο μηδαμινό, ο τόπος δυστυχώς με σταθερά βήματα βαδίζει καθημερινά προς τα πίσω.
Μπροστά στην αμηχανία της η ηγεσία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου, προσπαθεί, με μυαλό που το έχει θολώσει η εκδίκηση, να κατασκευάσει ενόχους. Με αόριστες και ανυπόστατες κατηγορίες και καταγγελίες, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο.
Το ψέμα όμως έχει κοντά  ποδάρια και είναι σίγουρο ότι η πρακτική αυτή θα τους γυρίσει «μπούρεμανγκ». 
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και το έργο που παράξαμε στα σχολεία για την εύρυθμη λειτουργία τους επί της θητείας μας. Πράξαμε ότι ήταν δυνατόν για να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο. Κάτι που  η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς το αντιλαμβάνονται σήμερα πολύ περισσότερο από ποτέ, αφού το συγκρίνουν με το ανεπαρκές έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.
Συνεπείς στη θέση μας λοιπόν αποχωρούμε από τη συζήτηση του θέματος αυτού στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου