Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Δημήτρης Πόγκας απαντά στον πρώην Πρόεδρο της Δ.Κ. Κύμης

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΥΜΗΣ
 
Δημήτρης Πόγκας
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κύμης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, συνεπής στην πάγια τακτική του να αρθρογραφεί χωρίς απάντηση στην ιστοσελίδα του, συνεχίζει να ασκεί κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή επί παντός επιστητού, ακόμη και για θέματα που ανάγονται στο παρελθόν. Τότε δηλαδή που επέλεξε όχι να παραιτηθεί ή να αυτοκτονήσει, όπως απειλούσε, αλλά να θυμιατίζει τον αρχηγό του για τον τρόπο που διοικούσε το Δήμο. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεχόμαστε κάθε είδους κριτική, ακόμα και την κακόπιστη
Εκείνος, όμως, σήμερα, που άρχισαν σιγά-σιγά να αποκαλύπτονται τα πεπραγμένα τους, αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις γι’ αυτά και επιλέγει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, και, σαν αληθινός άντρας, να νίπτει τας χείρας του. 
Επειδή, λοιπόν, δεν απαντάει σε ερωτήσεις και απορίες ούτε μέσα στα συμβούλια ούτε έξω απ’ αυτά, θα θέλαμε να του τα θέσουμε και δημόσια και ελπίζουμε να απαντήσει έστω και απ’ την ιστοσελίδα του.
1. ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ
Πόσα ήταν, με ποιο τρόπο και από ποιόν εισπράττονταν τα έσοδα του Δήμου από τη λαϊκή αγορά (δηλαδή, τι αποδείξεις κόβονταν) και το κυριότερο: σε ποιο λογαριασμό, ποιο ταμείο ή ποια τσέπη έμπαιναν;
Τα δικά μας στοιχεία υπάρχουν στο Δήμο στη διάθεση κάθε πολίτη.
2.  ΚΑΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΣΟΥΤΣΙΝΙ
Ο κ. πρώην Πρόεδρος ζητά να πληροφορηθεί για «τις συνθήκες λειτουργίας της καντίνας». Τι σύμπτωση! Κι εμείς τα ίδια θέλουμε να μας πληροφορήσει. Με ποιά, δηλαδή δημοπρασία γινόταν, έστω στη διάρκεια της θητείας του όχι πριν, η εκμίσθωση της (αυθαίρετης) καντίνας στο Σουτσίνι, με τι αποδείξεις εισπραττόταν από το Δήμο το αντίτιμο και σε ποιο λογαριασμό, ποιο ταμείο ή ποια τσέπη έμπαινε;
Η δικές μας ενέργειες για την καντίνα ήταν απόλυτα νόμιμες και διαφανείς.
3.ΑΝΑΒΑΣΗ ΚΥΜΗΣ
Με ποιες διαδικασίες και αποφάσεις δίνονταν οι άδειες για λειτουργία καντίνας τις μέρες του ράλι, πόσα ήταν και πως εισπράττονταν τα έσοδα του Δήμου και σε ποιο λογαριασμό, ποιο ταμείο ή ποια τσέπη έμπαιναν.
Τα δικά μας στοιχεία υπάρχουν στο Δήμο στη διάθεση κάθε πολίτη.
4. ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
Ο κ. πρώην Πρόεδρος επιθυμεί να πληροφορηθεί «περί εσόδων του δημοτικού νεκροταφείου Εισοδίων της Παναγίας Κύμης». Κατ’ αρχήν ας ρωτήσει τον αρχηγό του για να πληροφορήσει κι’ εμάς για ποιο λόγο δεν υπάγονται στο Δήμο όλα τα νεκροταφεία της Δημοτικής Ενότητας Κύμης. Ειδικά για το νεκροταφείο των Εισοδίων, ας μας ενημερώσει ο ίδιος για τη διαχείριση των εσόδων της δικής του περιόδου.
       Τα δικά μας στοιχεία υπάρχουν στο Δήμο στη διάθεση κάθε πολίτη.
5. ΝΕΡΟ
Ο κ. πρώην Πρόεδρος ζητά πληροφόρηση «Περί της ποιότητας του νερού με το οποίο υδρεύεται η Δημοτική Κοινότητα Κύμης καθώς και για την ποιότητα του νερού της πηγής του Χωνευτικού». Ας μας απαντήσει, λοιπόν, ποιος έριξε τις διάφορες γεωτρήσεις στο δίκτυο και από πότε οι Κουμιώτες άρχισαν να πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Πως ελεγχόταν η ποιότητα του νερού επί της προεδρίας του και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων, αλλά και πόσες φορές καθαρίστηκε η πηγή του Χωνευτικού.
Οι δημότες γνωρίζουν ότι εφέτος, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρξε ούτε μία διακοπή της υδροδότησης σε όλη την Δημοτική Ενότητα Κύμης. Όσο για τα αποτελέσματα των μετρήσεων και αυτά είναι στη διάθεση κάθε δημότη.
6.  Περί ΑΟΚ
Γράφει ο κ. τέως Πρόεδρος ότι «η ποδοσφαιρική ομάδα της Κύμης ήταν μια προσωπική υπόθεση του τέως δημάρχου κ. Θωμά και της οικογένειάς του». Δεν προβληματίστηκε, όμως καθόλου,  γιατί μόλις ο τέως δήμαρχος αποχώρησε από το Δήμο τελείωσε και την ομάδα του; Μήπως δεν ήταν μια προσωπική υπόθεση δική του και της οικογένειας, αλλά δημοτική; Ή μήπως και ο Δήμος ήταν μια προσωπική υπόθεση εκείνου και της οικογένειάς του;
7.ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
Έτσι μας λέει ο κ. τέως Πρόεδρος και προσθέτει «Και μαθαίνω ότι άρχισαν και οι κατασχέσεις». Αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν μας λέει ποιος φέσωσε το Δήμο και τι χρέος παρέδωσε η παράταξή του στις 30/8/2014; Λίγη υπομονή, όμως. Ασφαλώς και «Θα τα βρουν όλα οι ελεγκτές», αλλά και ο επιθεωρητής του Υπουργείου Οικονομικών, που έστειλε ο Εισαγγελέας της Χαλκίδας, θα προσθέσουμε εμείς.
Τελικά φαντάζει γελοίο να περίμενε κανείς μέσα σε ένα χρόνο η νέα Δημοτική Αρχή να εξοφλήσει τα χρέη μιας ολόκληρης 12ετίας αδιαφανούς σπατάλης και μάλιστα στο σημερινό δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.
Αυτά προς το παρόν για τον κ. τέως Πρόεδρο. Ελπίζουμε να μας δώσει μια απάντηση πριν την πάρουμε απ’ τους ελεγκτές και τον επιθεωρητή.
Και επειδή είναι ρέκτης των αρχαίων θα του θυμίσουμε το «κρείττον το σιγάν» γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Κύμη 30/10/2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΓΚΑΣ

5 σχόλια:

  1. Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και για την ενημέρωση των αναγνωστών παραθέτω τα παρακάτω σχόλια προς άρση κάθε απορίας.
    Ο κ. Πρόεδρος, ενώ υπάρχουν διάφορα θέματα για τα οποία θα έπρεπε να εκδώσει δελτίο τύπου, έκρινε σκόπιμο να απαντήσει επί προσωπικού και όχι να ενημερώσει τους Δημότες, με την ευκαιρία του αιτήματος να συζητηθούν κάποια θέματα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
    Του ζητάμε να συζητήσουμε για την αγροτική οδοποιία και αυτός θέτει στην ημερησία διάταξη θέμα για την αλλαγή της ονοματοθεσίας δρόμων της Κύμης!
    Επίσης του διαφεύγει ότι όταν εγώ παραιτήθηκα από Πρόεδρος, παραιτήθηκε και ο Σύμβουλος με τον οποίο είχε δημιουργηθεί θέμα και ο Δήμαρχος δεν έκανε δεκτή την παραίτησή μου. Αλλά το αναφέρει προφανώς για να με μειώσει. Έτσι νομίζει. Αυτά.
    Τέλος θα πρέπει να εμπεδώσει ότι:
    1ον. Το 2014 ο κόσμος τους έδωσε την ψήφο του και πρέπει να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και τις απαιτήσεις των Δημοτών. Τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν και πριν υπάρχουν και τώρα, αλλά τώρα έχουν ένα Δήμο και όχι ένα συνονθύλευμα πέντε Δήμων, εκ των οποίων οι περισσότεροι με πολλά προβλήματα.
    2ον. Οι ορκωτοί λογιστές, οι εισαγγελείς και τα δικαστήρια θα καταλήξουν κάποτε σε κάποιες αποφάσεις. Ας τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους και όσοι έχουν ευθύνες να ελεγχθούν ανάλογα.
    3ον. Να μάθει ο κ. Πρόεδρος, ότι ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και να ελέγχει την Συμπολίτευση. Να δέχεται και να συζητά τις προτάσεις και να αποφασίζει το Συμβούλιο, όπου και καταγράφονται τα πάντα.
    4ον. Γνωρίζει καλά ο κ. Πρόεδρος, ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Κύμης δεν έχει καμία σχέση με την διαχείριση, τα τέλη, τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου και προφανώς για κάποιο δικό του λόγο συνεχίζει και αυτός αλλά και τα όργανά του να ρωτούν εάν πλήρωνε ο Α ή ο Β και που πήγαν τα λεφτά. Ας κοιτάξει τα βιβλία του Δήμου να μάθει και ας μας απαντήσει κάποια στιγμή αφού εισπράττουν κανονικά γιατί χρωστούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Άγγελος Μαργέλης δεν απαντάει σε ΚΑΝΕΝΑ ερώτημα του κ. Πόγκα και δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει. Την κριτική του όμως επί των θεμάτων την κάνει. Τα ερωτήματα του κ. Πόγκα είναι πολύ σοβαρά, καθόσον αφορούν την αναζήτηση δημοσίου χρήματος που λείπει από τα ταμεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μπαρμπα κωστης ο ντελημαρας το χρημα το γεροοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή