Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή του Γιώργου Μαρίνου μέλους του ΠΓ. της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΣΜΑ στον Άγιο Λουκά


Προς:  κ. δήμαρχο και δημοτικό Συμβούλιο δήμου Κύμης  –Αλιβερίου 
Κοινοποίηση : Στους μαζικούς φορείς του Αγίου Λουκά 

κ. Δήμαρχε , κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ,
Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι ενώνω  την φωνή μου και τη δράση μου με τους συγχωριανούς μου, κατοίκους του Αγίου Λουκά  και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την απόφαση του χωριού,  του τοπικού συμβουλίου και της επιτροπής αγώνα , που απορρίπτουν τη δημιουργία «Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων» στη θέση «Στάχτες – Καθούμενη», που είναι στην είσοδο του χωριού , δίπλα στα σπίτια !!   στο δρόμο που ενώνει τον Άγιο Λουκά με τη θάλασσα.
Η επιλογή αυτή δεν μπορεί να στηριχτεί σε καμιά λογική τεκμηρίωση και γεννάει  ερωτηματικά. Γιατί, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα σε μια περιοχή που διαθέτει πολλές εκτάσεις σε μεγάλη απόσταση από κατοικημένες περιοχές, να αναζητείται (συνεχώς)  «λύση» για σκουπιδότοπο (γιατί τέτοιος ετοιμάζεται ) γύρω  από το χωριό Άγιος Λουκάς. 
Σύσσωμο το χωριό αντιτάχθηκε αποφασιστικά στη μονάδα καύσης αποβλήτων για παραγωγή βιοαερίου που αποδεδειγμένα προκαλούσε ζημιά στην περιοχή και στους κατοίκους. Αντιτάχθηκε  στην μετατροπή της περιοχής «αποκάλυψης»  (και πάλι δίπλα στο χωριό)  σε σκουπιδότοπο.
Τώρα, κάποιοι επιστρέφουν στον «τόπο του εγκλήματος» και επιχειρούν να δημιουργήσουν σκουπιδότοπο στην είσοδο του χωριού , δίπλα στα σπίτια.
Πίσω από την «στοχοποίηση» του Αγίου Λουκά, βρίσκονται επιχειρηματικά συμφέροντα και σχεδιασμοί με κριτήριο το κέρδος.  Αυτή είναι η αλήθεια και η δημοτική αρχή αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες.
Οι κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν τον αγώνα τους και θα αντιμετωπίσουν τη νέα επίθεση.
Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα για το οποίο επιβάλλεται να ανοίξει ουσιαστική συζήτηση.  
Η έλλειψη σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση των απορριμάτων ως εμπορεύματος και την εμπλοκή οικονομικών συμφερόντων (που κυνηγούν το κέρδος) , έχει οδηγήσει στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και στις άναρχες, αποσπασματικές κινήσεις στη διαχείριση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος.
Αυτό ισχύει για δεκάδες περιοχές της χώρας, αυτό εκδηλώνεται και στο δήμο Κύμης –Αλιβερίου.
Αυτό συνέβη επί αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, αυτό συμβαίνει επί  αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Η πάλη για την επίλυση αυτού του προβλήματος, για σχεδιασμένη πολιτική επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών , με χώρους υγειονομικής ταφής, σύγχρονες εγκαταστάσεις και πραγματικούς σταθμούς μεταφόρτωσης, απαιτεί σύγκρουση με την ανάπτυξη που έχει κριτήριο το κέρδος και την αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει πολύμορφα τα λαϊκά δικαιώματα.
Απαιτεί πάλη με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Το επαναλαμβάνω, η επιλογή για «Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων» και άλλοι σχεδιασμοί διαχείρισης των σκουπιδιών στη θέση « Στάχτες» και γενικότερα σε κατοικημένες περιοχές, είναι «καμένη από χέρι» και οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά θα την πολεμήσουν .

28.10.2015                                                                                        Γιώργος Μαρίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου