Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Στάθης Πανταζής: ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ


Αγαπητοί συμπατριώτες στις 20 Σεπτέμβρη με τη ψήφο μας καθορίζουμε το μέλλον της χώρας. Με τη ψήφο μας καλούμαστε να κάνουμε μια κρίσιμη επιλογή για εμάς και τα παιδιά μας.
Από τη μια μεριά υπάρχει το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε 1,5 εκ. ανέργους, που μείωσε το μέσο εισόδημα των μισθωτών και συνταξιούχων πλέον του 40%, που οδήγησε τρία εκατομμύρια Έλληνες κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας, που διέλυσε οικονομικά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το παλιό και το αποτυχημένο. Παλιό γιατί συνέχισε τα λάθη του παρελθόντος, βυθίζοντας τόσο τη χώρα, αλλά και το Νομό μας στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων ετών. Αποτυχημένο γιατί ουδέποτε διαμόρφωσε συνθήκες διευρυμένης και στρατηγικής παραγωγικής ανάπτυξης για το τόπο μας.
Από την άλλη υπάρχει η ελπίδα. Για πρώτη φορά και στον ελάχιστο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάρθηκαν μέτρα που είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση, ρυθμίσεις σε ότι αφορά τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, δωρεάν παροχή υγείας, κλπ). Δόθηκαν οι εγγυήσεις στον ελληνικό λαό ότι ξεκίνησε επιτέλους ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής. Άρχισε να διαφαίνεται ότι γίνεται πράξη η απονομή της κοινωνικής δικαιοσύνης και η ισότιμη αντιμετώπιση του έλληνα πολίτη. Η χώρα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο από την Ε.Ε. και το ευρώ που κάποιοι σχεδίαζαν. Το δημόσιο χρέος της χώρας που το παλιό πολιτικό σύστημα θεωρούσε «βιώσιμο» μετατράπηκε σε διαπραγματεύσιμο.   
Δεν απαλείφω τα λάθη που έγιναν κατά την επτάμηνη διακυβέρνηση. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα απειλήθηκε και έφθασε κοντά σε άτακτη χρεοκοπία. Κάποιοι σήμερα που εμφανίζονται ως επικριτές της συμφωνίας που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας, παρακάμπτουν με περισσή ευκολία ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων που δεν έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, τέθηκαν σε κίνδυνο. Ξεχνούν ότι η εφαρμογή του Αγγλικού δικαίου σε περίπτωση μη πληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας που άλλοι μας «κληρονόμησαν», θα οδηγούσε σε κατάρρευση του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και των μονάδων πρόνοιας.
Αποσιωπούν ότι με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η χώρα θα ενισχυθεί με 35 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας,  ότι εξασφάλισε την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μέχρι το έτος 2019, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγγυάται πλέον ρητά τις τραπεζικές καταθέσεις και τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
Είναι πολύ εύκολο κάποιοι να αποσιωπούν τα τραγικά λάθη τους που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση και να εμφανίζονται σήμερα ως «σωτήρες». Είναι πολύ εύκολο όλοι αυτοί να μας καλούν να κάνουμε αυτά που οι ίδιοι δεν έκαναν εδώ και πολλά χρόνια. Να μας κατηγορούν για ένα αντιπαραγωγικό κράτος που οι ίδιοι δημιούργησαν. Να μας κατηγορούν για τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα που οι ίδιοι προκάλεσαν με τα κόκκινα δάνεια και την απώλεια εμπιστοσύνης των καταθετών που οδήγησε σε εκροή καταθέσεων. Να μας προτάσσουν υποκριτικά το  δάκτυλο κατηγορώντας μας για έλλειψη επενδύσεων που οι ίδιοι δεν έφεραν. Για καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που οι ίδιοι πραγμάτωσαν με το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πεντάχρονης θητείας τους.
Είναι πολύ εύκολο και για κάποιους άλλους να υπόσχονται ότι θα σώσουν τη χώρα επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα. Να μη λένε λέξη όμως για το ποια θα είναι η καθημερινή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, για το πώς θα γίνονται εισαγωγές με ένα νόμισμα που ανά ώρα, και όχι ανά μέρα, θα χάνει την αξία του, για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν συναφθεί σε ευρώ, και πολλά άλλα που έχουν να κάνουν με την εκτίμηση του χρόνου για την ομαλοποίηση της οικονομίας. Δυστυχώς στη κοινωνία και ιδίως στην οικονομία δε γίνονται πειράματα. Μόνο καταστροφές έρχονται, όταν το μικρο - κομματικό συμφέρον υπερισχύει της λογικής. 
Ο ελληνικός λαός, ξέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, έβαλε πάνω από όλα τη πατρίδα. Δεν έπαιξε στα ζάρια το μέλλον της χώρας. Ο ελληνικός λαός ξέρει ποιο είναι το παλιό και ποια είναι η ελπίδα. Στις 20 Σεπτέμβρη ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και δίνει ρητή εντολή στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει τη χώρα μπροστά.   

ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου