Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέλουμε να σημειώσουμε :
1.Αυτό το χρονικό διάστημα σε όλους τους Δήμους αναπτύσσεται συζήτηση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε σχέση με τις περίεργες και λαθεμένες επιλογές που έγιναν στην μετατροπή του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ σε Α.Ε, που θα λειτουργεί με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια….. Όλοι γνωρίζουν την εμπλοκή που υπάρχει και οφείλεται στις πολιτικά απαράδεκτες επιλογές που προαναφέρουμε….. Σχετική συζήτηση έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας στις 24/9/2013.
2.Είχατε θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης την επικαιροποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων, που αποσύρατε χωρίς να μας το αιτιολογήσετε.
Επειδή πληροφορηθήκαμε πως το Δ.Σ  της Α.Ε του Περιφερειακού ΦοΣΔΑ – μέσα στον πανικό του - στέλνει έγγραφα που προειδοποιούν για σοβαρούς κινδύνους στην εξέλιξη της διαχείρισης των απορριμμάτων ανησυχούμε….. και λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, ζητάμε :
•  Να μας αιτιολογήσετε την απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος από την ημερήσια διάταξη.
•   Να μας ενημερώσετε για τις δικές σας θέσεις και προθέσεις γύρω από αυτό το θέμα.
•  Να συμβάλετε στην αναίρεση των  αποφάσεων που μετέτρεψαν τους ΦοΣΔΑ σε Α.Ε και να παραμείνουν σύνδεσμοι, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού.
Ξαναβάζουμε το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, χωρίς Α.Ε και ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Χωρίς επιχειρηματίες και δάνεια… Με μελέτες και έργα που δεν θα επιβαρύνουν τον λαό.
28/9/15
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου